Снимка: pixabayНа 31.07.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна

...
Снимка: pixabayНа 31.07.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, държал акцизни стоки без бандерол в големи размери

Снимка: pixabay

На 31.07.2020 година съдът утвърди съглашение сред Софийска районна прокуратура и подсъдимия Кирил У. за закононарушение по член 234, алинея 3, т. 3, вр. ал.1, във вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, написа Novini.bg.

Подсъдимият Кирил У. се е признал за отговорен за това, че на 04.10.2019 година, в товарна комбинация, състояща се от влекач и полуремарке, паркирана в складово помещение, находящо се в гр. София, в съучастничество с Г.Ц. и Д.К., държал акцизни артикули без бандерол – тютюневи произведения, а точно: 401 410 броя кутии с цигари, без подложен акцизен бандерол, на обща стойност 3 010 575,00 лв. и размер на неплатения данък 1 629 724,60 лв., когато подобен /бандерол/ се изисква според Закона за акцизите и данъчните хранилища, като предметът на закононарушението е в огромни размери.

С определение от 31.07.2020 година на Софийски областен съд на Кирил У. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от три години, с изпитателен период от пет години, както и „ отнемане от право да упражнява избрана активност “ – да реализира комерсиална активност с акцизни артикули за период от три години и шест месеца.

Споразумението, утвърдено от Софийски областен съд, е дефинитивно и има мощ на влезнала в действие неоправдателна присъда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР