снимка: pixabay.comВ началото на 17-и век са направени няколко копия, включително и

...
снимка: pixabay.comВ началото на 17-и век са направени няколко копия, включително и
Коментари Харесай

Копие на известната картина на Леонардо да Винчи Мона Лиза бе продадено за почти 3 милиона евро

снимка: pixabay.com

В началото на 17-и век са направени  няколко копия,  включително и купеното от Хекинг. 

Копие на известната картина на Леонардо да Винчи  " Мона Лиза " , представяно за достоверно от притежателя му  Реймонд Хекинг  през 60-те години на предишния век, беше продадено на интернет търг на " Кристис " от Париж за 2,9 милиона евро, заяви Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.
Предварителната оценка на картината беше  300 000 евро . Смята се, че тя е нарисувана от италиански почитател на Да Винчи при започване на 17-и век. В търга са наддавали 14 души. Купувачът е от чужбина.
Наддаването на интернет уеб страницата на " Кристис " стартира преди седмица. Без комисионите цената на картината е  2,4 милиона евро . Реймонд Хекинг купува картината от антиквариат в региона на Ница през 50-те години на предишния век.
Той твърди, че тя е оригиналът и слага под подозрение достоверността на творбата в Лувъра. След гибелта му през 1977 година картината остава в фамилията. " Мона Лиза " влиза в сбирката на  Франсоа Първи  малко след 1517 година
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР