снимка: pixabay.comДнес всички скейтбордисти имат повод с гордост да излязат

...
снимка: pixabay.comДнес всички скейтбордисти имат повод с гордост да излязат
Коментари Харесай

Днес е Международен ден на скейтбординга

снимка: pixabay.com

Днес всички скейтбордисти имат мотив с горделивост да излязат на улицата и да покажат изкуството си!

Защото 21 юни е разгласен от Международната асоциация на скейтбордистките компании IASC, в която влизат всички съществени сдружения, участващи в скейтборд промишлеността, марки и списания на интернационалните дистрибутори, за Ден на скейтбординга (Go Skateboarding Day).

Първият скейтборд е изработен 1930-те год. в Америка и е представлявал сърф, прикачен към 4 колелца. Тогава не е бил фиктивен полиуретанът (от който се вършат колелцата в наши дни) и по тази причина устройството е било доста рисково и е вдигало доста звук.

Когато първите скейтбордисти прекосявали по улиците, всички са се сърдели и полицията е имала проблеми. От 1930-те до 1960-те год. е било неразрешено да се кара скейтборд. През 1960-те години обаче той още веднъж нашумял измежду младите и почнало всеобщото му произвеждане.

Събития от датата
 
    1632 година — Астрономът Галилео Галилей е заточен от Инквизицията.    1774 година — Сключен е Кючуккайнарджийския кротичък контракт сред Русия и Османската империя.    1913 година — По време на Междусъюзническата война българската 2-ра войска губи боевете при Кукуш и Лахна. Кукуш е високомерен и изгорял от гръцката войска.    1918 година — Съставено е тридесет и шестото държавно управление на България, отпред с Александър Малинов.    1919 година — Германия потопява морския си флот, ситуиран край архипелага Оркни (Шотландия), с цел да не бъде предаден по силата на Версайския контракт на Англия.    1958 година — Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия взема решение за последователно обединение на турските и българските учебни заведения.    1990 година — В Иран вследствие на земетресение умират към 40 хиляди души.    2000 година — Учени от НАСА оповестяват за откриването на вода на повърхността на Марс.    2004 година — Ракетопланът SpaceShipOne прави първия частно финансиран галактически полет с човек на борда.    2009 година — Гренландия минава на самоуправление.
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР