Снимка ПиксабейТова съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът

Снимка ПиксабейТова съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът ...

В САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на възраст между 5 и 11 годиниСнимка Пиксабей

Това съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът Джо Байдън.

„Знам, че родителите очакват с нетърпение ваксините за деца на възраст 5-11 г. Добрата новина е, че Администрацията по храните и лекарствата и експертите от Центровете за контрол и превенцията на заболяванията са готови да вземат решение през следващите няколко седмици дали ваксината ще бъде одобрена за тази възрастова група", каза американският президент, цитиран от БГНЕС.

„Ако бъде одобрена ваксината, тогава ние сме готови да действаме. Закупили сме толкова много дози ваксини, че те ще са достатъчни за всички деца в САЩ на възраст от 5 до 11 години", каза Байдън. Той обеща, че ваксинацията на децата ще бъде организирана по удобен за родителите начин.

По-рано американската компания Pfizer и нейният партньор BioNTech подадоха заявление до Администрацията по храните и лекарствата за одобряване за спешна употреба на тяхната коронавирусна ваксина сред деца на възраст от 5 до 11 години. В момента лекарството е одобрено за употреба при младежи над 16 години и за спешна употреба при юноши от 12 до 15 години. Използването на ваксини на други компании при деца все още не е одобрено в САЩ.

Източник: petel.bg