Снимка ПиксабейТова съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът

...
Снимка ПиксабейТова съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът
Коментари Харесай

В САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на възраст между 5 и 11 години

Снимка Пиксабей

Това заяви на къс брифинг в Белия дом президентът Джо Байдън.

„ Знам, че родителите чакат с неспокойствие имунизациите за деца на възраст 5-11 година Добрата вест е, че Администрацията по храните и медикаментите и експертите от Центровете за надзор и предварителната защита на болесттите са подготвени да вземат решение през идващите няколко седмици дали имунизацията ще бъде утвърдена за тази възрастова група ", сподели американският президент, представен от БГНЕС.

„ Ако бъде утвърдена имунизацията, тогава ние сме подготвени да действаме. Закупили сме толкоз доста дози ваксини, че те ще са задоволителни за всички деца в Съединени американски щати на възраст от 5 до 11 години ", сподели Байдън. Той даде обещание, че имунизацията на децата ще бъде проведена по комфортен за родителите метод.

По-рано американската компания Pfizer и нейният сътрудник BioNTech подадоха заявление до Администрацията по храните и медикаментите за одобрение за незабавна приложимост на тяхната коронавирусна ваксина измежду деца на възраст от 5 до 11 години. В момента лекарството е утвърдено за приложимост при младежи над 16 години и за незабавна приложимост при юноши от 12 до 15 години. Използването на ваксини на други компании при деца към момента не е утвърдено в Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР