Снимка ПиксабейСоциолог говори в ефир за въведените по-строги мерки за

...
Снимка ПиксабейСоциолог говори в ефир за въведените по-строги мерки за
Коментари Харесай

Социолог: В средата на януари ще отчетем реалния резултат от въведените по-строги мерки

Снимка Пиксабей

Социолог приказва в ефир за въведените по-строги ограничения за битка с разпространяването на ковид. Георги Стоилчев разгласи кога ще бъде регистриран действителния резултат от ограниченията.

„ Удобно е, когато се вземат решения, това да става при дребни цифри. Затова евентуално антигенните проби за ковид към момента не влизат в формалната статистика. Единственият останал белег за хода на епидемията е смъртността. За последната излязла седмица тя е с към 110% от нормалната за последните пет години “. Това сподели пред БНР социологът Георги Стоилчев от неофициалната група Science in the crisis. 

Според него обявяването на оздравелите се случва автоматизирано и не е изключително обективно. 

„ До 21 декември няма да понижим доста смъртността. В средата на януари ще отчетем действителния резултат от въведените по-строги ограничения.Наблюдаваме леко утешение на новите случаи, с всичките особености на статистиката. Това са първи резултати от ограниченията, взети в края на октомври и началото на ноември. Новозаразените медици са доста огромен белег за това до каква степен сме стигнали в битката с епидемията. За страдание техният брой продължава да пораства. Това основава причина за по-дълъг интервал на възобновяване на здравната система “, съобщи той, написа Novini.bg.

По думите на Стоилчев, в случай че се одобри, че повода за въвеждането на ограничения е да се разтовари здравната система, то с увеличение на броя на инфектираните медици се вижда, че не ѝ оказваме помощ: " Вероятно поради дефицита на медицински фрагменти ще се наложи част от ограниченията след 21 декември да останат “, добави Георги Стоилчев. 

Социологът акцентира, че медиците и възрастни хора би трябвало да бъдат предпочитаните групи при имунизиране. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР