Снимка: ПиксабейДългоочаквана новина за мнозина. Ваксината за ковид идва и

...
Снимка: ПиксабейДългоочаквана новина за мнозина. Ваксината за ковид идва и
Коментари Харесай

Тази сутрин между 7.00 и 8.00 ч. в България пристигат първите ваксини

Снимка: Пиксабей

Дългоочаквана вест за мнозина. Ваксината за коронавирус идва и в България.

Тази заран сред 7.00 и 8.00 ч. в България идват първите ваксини против Covid-19. Това потвърдиха от здравното министерство.

Преди дни министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов разгласи подготвеност да бъде първият имунизиран у нас, с цел да даде образец на своите сътрудници, които са отпред в листата за имунизация.

От 27.12.2020 година започва имунизационна акция против Covid-19 на територията на цялата страна.

Кампанията се провежда от районните здравни инспекции, а имунизациите се правят от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, районни здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата и от преднамерено основани за задачата имунизационни мобилни екипи.

При нужда в имунизационните екипи ще се включат и медицински експерти от центровете за незабавна здравна помощ и здравните кабинети в детските градини и учебните заведения или от други лечебни заведения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР