Снимка PexelsЗаради нашумялата стратегия за лечение на Ковид сред населението,

...
Снимка PexelsЗаради нашумялата стратегия за лечение на Ковид сред населението,
Коментари Харесай

Кардиолози за лечението на COVID-19 с ивермектин: Има огромен риск за здравето

Снимка Pexels

Заради нашумялата тактика за лекуване на Ковид измежду популацията, от Българския кардиологичен институт предизвестяват за лекуването на COVID-19 с ивермектин, написа

" Активно популяризираната, високорискова и рискова за здравето и живота на популацията информация по отношение на лекуване на COVID-19 с ивермектин и опитите този регистриран за хуманна приложимост в петък, 15 януари 2021 г, артикул (за лекуване на стомашно-чревна стронгилоидоза) до неотдавна да бъде предписван в самоделни таблетни и капсулни форми не могат да бъдат неглижирани. Въпреки оповестената в медиите едвам преди дни регистрация на продукта, отдавна лекари нелегално го предписват като „ чудодейна панацeя “ за лекуване на Коронавирус зараза на пациенти, някои от които след това са развили двустранна пневмония.

Употребата, предписването на хора и разпространяването на таблетки/капсули ивермектин за лекуване на COVID-19 основава голям риск за здравето и живота на популацията. Обединени в битката против инфекцията, обществеността следва да бъде осведомена за рисковете от тази шарлатанска и незаконна активност. Водещите международни и български специалисти в региона на лекарственото законодателство, положителната фармацевтична процедура и медицината на знанието сигнализират за многочислените евентуални и действителни рискове за здравето и живота, неналичието на потвърдена лечебна резултатност и неразбираема токсичност.

Странични резултати:

Американската асоциация за тропическа медицина и хигиена разгласява свое проучване от 2018 година, докладващо за съществени неврологични реакции след приложимост на ивермектин.

В публикация от 14 януари, 2021 година, проф. доктор Георги Момеков, Председател на Българското научно сдружение по фармация и учител в катедра " Фармакология, фармакотерапия и токсикология " на Фармацевтичния факултет на Медицинския университет – София твърди: „ На този стадий няма научни доказателства, които да разрешават ивермектин да се употребява необятно и да влиза в протоколи за фармакотерапия на COVID-19. Няма европейска страна, в която това да е позволено от лекарствена организация за случаи на COVID-19 “.

Доц. Петър Атанасов, шеф на Ковид отделението в „ Пирогов “: „ Проучвахме и ивермектин, въпреки че през цялото време бяхме несъгласни с протокола за провеждането на това изследване. Дори спряхме набирането на пациентите, тъй като в един от случаите пневмонията се разви доста бързо. Спряхме изследването. Нещо повече – през декември при нас постъпиха 11 пациенти, самолекували се с ивермектин, с напреднали пневмонии. Единият пациент приключи летално, по тази причина на нито един човек с пневмония не бих дал това лекарство за сметка на антибиотичното лекуване, да вземем за пример. Самолекувалите се с ивермектин идват полуживи при нас. “

Липса на резултатност:

Нидерландският Институт по онкология разгласява ретроспективно проучване върху пациенти с тежка форма на COVID-19 през ноември 2020 година Заключението на екипа от учени е, че липсват доказателства за ефикасността на ивермектин в общоприети дози, а високите - конски - дози никой даже не е посмял да изследва върху хора.

И още:

През м. декември 2020 година FDA предизвестява, че ивермектин не е утвърден нито за предварителна защита, нито за лекуване на COVID-19. Американската организация осведоми за следните странични резултати: кожни обриви, гадене, повръщане, диария, болки в стомаха, отичане на лицето или крайниците, нежелани неврологични събития (световъртеж, гърчове, объркване), ненадейно намаляване на кръвното налягане и увреждане на черния дроб (хепатит).

Скъпи български лекари,

Уважаеми пациенти,

Въпреки множеството подвеждащи медийни изявления, „ експертни “ изказвания на шарлатани, всевъзможни опити за легитимиране на този артикул като „ вълшебно лекуване на Ковид “ при хора, апелирам, доверете се на безпристрастната научна информация и рационалната си преценка, с цел да запазите здравето и живота си. "

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР