Снимка PexelsВеликобритания е силно засегната от пандемията на коронавирус със 130

...
Снимка PexelsВеликобритания е силно засегната от пандемията на коронавирус със 130
Коментари Харесай

Обединеното кралство разхлабва част от мерките

Снимка Pexels

Англия е мощно засегната от пандемията на ковид със 130 000 смъртни случая в границите на 28 дни след позитивен тест от началото на огнището.

 

Правителството на Обединеното кралство съобщи късно в сряда, че ще облекчи разпоредбите, изискващи идващите от Франция да бъдат сложени под карантина, даже в случай че те са изцяло имунизирани, съобщи Агенция Франс Прес. Промяната ще влезе в сила в 4:00 сутринта в неделя, предава news.bg.

Правителството предишния месец облекчи разпоредбите, с цел да разреши на хора от избрани страни, изцяло изтъркани с ваксина, утвърдена от регулаторните органи в Съединени американски щати и Европейския съюз, да влязат, без да се постанова да се самоизолират.

Пристигащите от Франция обаче бяха изключение. Париж назова този ход " дискриминационен ", макар че в края на юли всички департаменти бяха в алено..

Австрия, Германия, Словения, Словакия, Латвия, Румъния и Норвегия са добавени към зеления лист. Пътуващите би трябвало да вършат единствено проби за Covid-19 преди и след влизане в Англия, без значение от техния ваксинален статус, само че не би трябвало да се самоизолират.

Междувременно Грузия, Мексико и френските територии в Индийския океан ще бъдат преместени в аления лист.

" Ние се ангажираме да осигурим безвредно интернационалното пътешестване ", съобщи английският транспортен министър Грант Шапс в изказване. Въпреки че би трябвало да бъдем внимателни, днешните промени отварят редица разнообразни ваканционни дестинации по целия свят, което е добра вест както за бранша, по този начин и за пътуващите. "

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия определят свои лични ограничения.

Но държавното управление последователно облекчава рестриктивните мерки, защото броят на ваксинациите се усилва, а понижава броят на признатите в болница с Covid. Около 88.7 % от всички пълнолетни вече са получили първа доза, а 73.2 % две дози, съгласно последните данни на държавното управление.

Вече ще се предлага и трета бустер доза. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР