Снимка PexelsВъоръжен мъж изправи полицята във Вашингтон на крака. Органите

...
Снимка PexelsВъоръжен мъж изправи полицята във Вашингтон на крака. Органите
Коментари Харесай

Полицията във Вашингтон задържа мъж с пистолет и боеприпаси

Снимка Pexels

Въоръжен мъж изправи полицята във Вашингтон на крайници. Органите на реда в  Капитолия задържаха мъж, носещ револвер и муниции, опитал да мине през надзорен пункт с подправени документи.

 

Според източници на CNN, задържаният се е опитал да влезе с кола в територия с стеснен достъп, намираща се близо до постройката на Конгреса на Съединените щати.

Мъжът е съобщил, че в колата му има револвер. Освен това са били открити към 500 патрона, в това число за пушка със сачми. Мъжът е бил арестуван и са му предявени обвинявания за нелегално предпазване на оръжие, допълват от малкия екран.

Мерките за сигурност във Вашингтон са засилени преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън, планувано за 20 януари. Значителна част от центъра на града е затворена за придвижване, а Капитолийският рид е отцепен и не се позволяват жители.

Двойни заграждения пазят Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на законодателни събрания на Илинойс и Охайо са заковани, а въоръжени бойци патрулират из столиците на американски щати преди предстоящи през днешния ден митинги, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Полицаи от специфичните подразделения на силите на реда пазят Капитолия в щата Джорджия, към Капитолия в Джаксън, Мисисипи, обикалят служители на реда с кучета, подготвени да откриват експлозиви.

След като ФБР предизвести, че има заплаха от принуждение в столиците на всички щати, държавните здания и знаците на американската народна власт започнаха да наподобяват по-скоро като строго охранявани американски посолства в обхванати от война страни, отбелязва АП. Губернатори оповестиха изключително състояние, не разрешиха достъпа на жители до щатските законодателни събрани и повикаха бойци преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън.

Не се оповестяват детайлности, само че се чака през днешния ден в столиците на американски щати да стартират демонстрации, които да продължат до встъпването в служба на Байдън на 20 януари. Властите се пробват да предотвратят повтаряне на размириците от 6 януари, когато поддръжници на президента Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия във Вашингтон, при което починаха петима души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР