Снимка: PexelsВъншните министри на страните членки на Европейския съюз се

...
Снимка: PexelsВъншните министри на страните членки на Европейския съюз се
Коментари Харесай

Външните министри в ЕС се събират спешно заради ситуацията в Русия

Снимка: Pexels

Външните министри на страните членки на Европейския съюз се събират незабавно поради обстановката в Русия. Те ще обсъдят в понеделник нови ограничения против страната поради арестите на Алексей Навални и на негови симпатизанти, оповестява Българска национална телевизия.

Върховният представител по въпросите на сигурността и външните работи Йозеп Борел съобщи през днешния ден, че следи с безпокойството събитията в Русия. Той сподели, че съжалява за всеобщите арести, непропорционалното потребление на мощ, прекъсването на интернет и на телефонни връзки.

Някои страни в Европейски Съюз упорстват още в понеделник министрите да вземат решение за нови наказания против Русия.

Вчера ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел беседва по телефона с Владимир Путин. Той прикани за цялостно и абсолютно ценене на правата на Навални и е уведомил Путин, че Европейски Съюз е обединен в апела си за бързото му освобождение и за следствие, при цялостна бистрота, на опита за ликвидиране против него.

Стратегически спор за връзките сред Европейски Съюз и Русия е очакван за срещата на върха на водачите от Европейски Съюз през март.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР