Снимка PexelsВ същото време също от днес се увеличават местата,

...
Снимка PexelsВ същото време също от днес се увеличават местата,
Коментари Харесай

От днес правителството в Кипър премахва масовото безплатно тестване за коронавирус

Снимка Pexels

В същото време също от през днешния ден се усилват местата, където наложително се изисква тест като част от " безвредния пропуск ". 

За сметка на жителите към този момент са бързите проби, предоставяни до момента гратис от здравното министерство. Определената им от него оптималната цена е 10 евро.

26 милиона евро е платило до момента държавното управление за бързи проби, предава БНР.

Само за последните две седмици в Кипър са направени близо 885 хиляди бързи теста, колкото е цялото му население. В събота, последния " безвъзмезден " ден, бяха осъществени над 94 хиляди бързи теста.

" Държавата дава гратис ваксина за всички жители и, откакто имат опция да се имунизират, те няма да се нуждаят от бързи проби. Но защото те самите са решили да не получат имунизацията, считаме, че е тяхно обвързване да платят бързите проби ", изясни здравният министър Михалис Хаджипанделас в събота.

Неваксинираните към този момент би трябвало да заплащат от джоба си за тест 2 пъти седмично, с цел да получат " безвреден пропуск " ( " SafePass " ). От през днешния ден този документ, който удостоверява имунизация, преболедуване на вируса или 72-часов тест, е наложителен за достъп до всички места на закрито и намерено, където могат да се събират повече от 10 души.

Безплатното тестване остава в действие единствено за 6 групи от популацията, като малолетни или хора, които по разнообразни медицински аргументи не могат да се имунизират.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР