Снимка: PexelsВ Истанбул пуснаха хората да излизат през уикендите. За

...
Снимка: PexelsВ Истанбул пуснаха хората да излизат през уикендите. За
Коментари Харесай

В Истанбул пуснаха хората да излизат през уикендите

Снимка: Pexels

В Истанбул пуснаха хората да излизат през уикендите. За първа събота в огромния град от началото на декември възбраната за излизане от у дома отпада.

В началото на седмицата ограничаващите ограничения в Турция поради епидемията бяха разхлабени. За първи път от 4 декември, когато беше въведена възбрана жителите да излизат от вкъщи си през уикендите, жителите на най-големият град в Турция ще могат да се движат свободно в събота от 5:00 часа сутринта до 21:00 часа вечерта.

Според критериите на здравните управляващи мегаполисът е подложен в категорията на областите с нараснал риск от заразяване с новия ковид (оранжева зона). 

Животът в Истанбул последователно се възстановява. Ресторантите и кафенетата са отворени, само че с лимитирано работно време до 19:00 часа.Те също по този начин одобряват гости до запълване на 50% от потенциала им. Спортните площадки и басейните остават затворени.

Училищата са отворени по модела 2 дни присъствено и 3 дни отдалечено образование в седмицата. Истанбулската огромна община възвърне пътуването на възрастните с безвъзмездни карти в градския превоз, само че единствено във времето сред 10:00 и 14:00 часа.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа обаче предизвести,че е рано да се приказва за действително нормализиране на обстановката, защото през последната седмица новите случаи на ковид са се нараснали.

Към момента общо 12 окръга са в категорията на най-рисковите зони що се отнася до разпространяването на ковид. Сред тях са черноморските Гиресун, Артвин и Орду, както и пограничният Одрин. В рисковите окръзи се резервират ограничаващите ограничения, в това число възбраната за излизане през уикендите. Министерството на вътрешните работи е изпратило разпореждане до управляващите в окръзите за усилване на контрола по спазването на противоепидемичните ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР