Снимка: PexelsУнгарското правителство ще възстанови 1,7 милиарда евро на домакинствата.

Снимка: PexelsУнгарското правителство ще възстанови 1,7 милиарда евро на домакинствата. ...

Унгарското правителство ще възстанови 1,7 милиарда евро на домакинстватаСнимка: Pexels

Унгарското правителство ще възстанови 1,7 милиарда евро на домакинствата. Това реши правителството на Виктор Орбан. Общата сума в местна валута е 600 милиарда форинта от платения от тях данък върху доходите, съобщава Ройтерс.

Съобщението направи самият Орбан в реч пред парламента в Будапеща в началото на новия политически сезон.

Операцията ще бъде извършена през февруари идната година и ще обхване 1 милион и 900 000 семейства. Освен това тогава ще бъде увеличена и минималната заплата в Унгария - от 167 000 на 200 000 форинта, или 564 евро.

Орбан потвърди и че от данъчни задължения за доходите от началото на идната година ще бъдат освободени унгарците на възраст под 25 години. Пенсионерите също ще получат допълнителни плащания, за да бъдат компенсирани загубите им от инфлацията.

Парламентарни избори трябва да се проведат в Унгария през пролетта на 2022 година. Социологическите допитвания вещаят оспорвана битка за властта между консервативната дясна партия Фидес на Орбан и обединената опозиция.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg