Снимка PexelsУкраинският президент Володимир Зеленски се ваксинира срещу коронавируса при

...
Снимка PexelsУкраинският президент Володимир Зеленски се ваксинира срещу коронавируса при
Коментари Харесай

Украинският президент се ваксинира срещу COVID-19

Снимка Pexels

Украинският президент Володимир Зеленски се имунизира против ковид при посещаване на фронтовата линия в източния район Донбас. Той се надява да увери по този метод скептиците, че имунизациите са безвредни и ефикасни, съобщи Ройтерс.

" Ваксинирах се против COVID-19. Направих го на фронта дружно с нашите бойци като висш главнокомандващ ", написа Зеленски в обява в Туитър, съпроводена от фотография от ваксинирането му. " Същата (ваксина на) Оксфорд/ " Астра Зенека " ( " Ковишилд ", " Covishield " ) от Индия, която беше доставена първо на Украйна и е сложена на милиони хора по света. Ваксината ще ни разреши да заживеем още веднъж без ограничавания. ", предава Българска телеграфна агенция. 

Изоставайки от останалата част от Европа, Украйна стартира да имунизира 41-милионното си население едвам откакто предишния месец получи първата пратка от 500 000 дози от имунизацията " Астра Зенека " индийско произвеждане. С преимущество ще бъдат ваксинирани здравният личен състав на първа линия и военните.

Правителството обаче води борба с имунизационния песимизъм и по този мотив уточни, че 47 на 100 от популацията не желае да се ваксинира.

Зеленски, чието държавно управление блокира потреблението на съветската ваксина " Спутник V ", прикани водачите от Европейския съюз да изпратят ваксини на Украйна и други страни, с които граничи Европейски Съюз като жест на взаимност и въпрос на " политика и геополитика ".

Украйна е записала от началото на пандемията 1,3 милиона случая на заразяване и над 26 000 умряли от COVID-19.

При визитата си на фронтовата линия Зеленски беше съпроводен от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, който в излъчено онлайн по малкия екран изявление още веднъж акцентира нуждата Киев да се оправи с корупцията. Мишел също по този начин прикани в Туитър за мир в Донбас, където украинските сили водят война с подкрепяни от Русия сили от 2014 година

" Срамната реалност е, че тук хората не престават да умират и да се сблъскват с тежките последствия от спора ", съобщи Мишел.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР