Снимка: PexelsТемператури до 22 градуса се очаквт на някои места

...
Снимка: PexelsТемператури до 22 градуса се очаквт на някои места
Коментари Харесай

Температури до 22 градуса на някои места в България днес

Снимка: Pexels

Температури до 22 градуса се очаквт на някои места в България през днешния ден. Сутринта времето бе относително студено, тук-там и мъгливо, само че денем ще бъде още по-топло, спрямо през вчерашния ден, и още веднъж с извънредно високи за началото на март оптимални температури, в по-голямата част от страната - сред 17 и 22 градуса, малко по-ниски по Черноморието - от 10 до 15 градуса. А в София след 16 градуса през вчерашния ден, през днешния ден ще бъде към 19 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан югозападен вятър, оповестява Българска национална телевизия.

През нощта ще бъде безоблачно и съвсем безшумно, а в утринните часове на обособени места в равнините и котловините, също и на морския бряг, още веднъж ще има мъгли. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред минус 2° и 3°, малко по-високи в източните елементи от страната.

И на следващия ден ще се задържи слънчево, само че след обяд облачността последователно ще се усилва. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. За следващ ден оптималните температури ще се задържат доста над междинните за интервала - сред 16 и 21 градуса.

Много прохладно ще бъде в планините. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са към 3-4° под нулата.

В планинските курорти от 3° на Алеко, 9-10° в Боровец и Пампорово до 14° в Банско. Преди обяд ще доминира слънчево време, по-късно облачността и там ще се усилва. Опасността от лавини отвън обработените ски писти остава висока.

Понижение на температурите следва и на всички места на Балканите. Облачността от северозапад ще се усилва и в северозападните региони ще има превалявания от дъжд, който след обяд ще минава в сняг.

С превалявания от дъжд и сняг ще бъде на следващия ден в доста региони от Централна и Източна Европа. Проливни превалявания от дъжд се чакат на Пиринеите, изключително в Южна Португалия. Слънчево ще бъде във Англия и Франция, където температурите ще се намалят.

У нас, след извънредно топлото за сезона време, в събота се чака внезапно и значително захлаждане. Ще бъде най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания, основно в Източна България, изначало от дъжд, който в Североизточна България и в Предбалкана ще премине в сняг.

Очакванията са през нощта против неделя преваляванията на всички места да спрат, а в неделя ще има и слънчеви часове, само че ще бъде по-студено от типичното за март. Слаби валежи не са изключени още веднъж във вторник.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР