Снимка PexelsСветовна здравна организация не потвърждава връзката между оспорвана ваксина

...
Снимка PexelsСветовна здравна организация не потвърждава връзката между оспорвана ваксина
Коментари Харесай

СЗО: АстраЗенека и случаите на тромбоза може да не са свързани

Снимка Pexels

Световна здравна организация не удостоверява връзката сред оспорвана ваксина и затруднения от нея. 
Подкомисията на Глобалния съвещателен комитет на СЗО за сигурност на имунизациите съобщи, че причинно-следствената връзка сред имунизацията на " АстраЗенека " и появяването на кръвни съсиреци с ниски тромбоцити се смята за правдоподобна, само че не е доказана. Според комисията, са нужни още профилирани изследвания, с цел да се обясни изцяло евентуалната връзка сред имунизацията и вероятните рискови фактори, предава

По-рано комисията по сигурност към Европейската организация по медикаментите заключи, че е допустима връзка сред образуването на кръвни съсиреци и ваксинирането с " АстраЗенека ", само че дефинира тези случаи като " редки странични резултати ". 
 От организацията още веднъж подчертаха, че плюсовете от слагането на имунизацията доста надвишават рисковете. 
Комисията на СЗО оповестява, че е разгледала отчети за редките случаи на формиране на съсиреци след имунизация с препарата, информацията от Европейската организация по медикаментите, Агенцията за контролиране на медикаментите на Обединеното кралство и други държави-членки. От комисията на СЗО означават, че тези случаи са доста редки при съвсем 200 милиона души, получили имунизацията " АстраЗенека " по целия свят. 
Тези редки нежелани събития след имунизация би трябвало да бъдат оценени по отношение на риска от гибел от Covid-19, означават още от комисията и показват, че от болестта досега са умряли 2 милиона и 860 хиляди души. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР