Снимка: PexelsСтраната преживя опустошителна втора епидемична вълна, която достигна своя

...
Снимка: PexelsСтраната преживя опустошителна втора епидемична вълна, която достигна своя
Коментари Харесай

Ройтер: Само двама са починали от ковид във Великобитания за последния ден

Снимка: Pexels

Страната претърпя опустошителна втора епидемиологична вълна, която доближи своя пик в края на януари, само че от този момент броят на смъртните случаи внезапно понижа, редом с триумфа на имунизационната акция - една от най-бързо напредващите в света.

Само двама души, дали позитивна проба за ковид през последните 28 дни, са умряли за миналите 24 часа във Англия, съобщи Ройтерс, като се базира на държавното управление.

През последната седмица смъртните случаи в страната, свързани с Кoвид-19, са 67 - с 39 % по-малко спрямо миналата седмица.

Англия е на пето място в мрачната статистика в света и първа в Европа, с над 127 хиляди умряли от началото на пандемията. Страната претърпя опустошителна втора епидемиологична вълна, която доближи своя пик в края на януари, само че от този момент броят на смъртните случаи внезапно понижа, редом с триумфа на имунизационната акция - една от най-бързо напредващите в света.

Над 35 милиона британци, или малко повече от две трети от пълнолетното население, са получили най-малко една доза ваксина против Кoвид-19. От тях над 17 милиона, или една трета от всички пълнолетни поданици на Англия, към този момент са изцяло имунизирани, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новите случаи на ковид за миналите 24 часа в страната са 1770. Общият им брой през последните седем дни е под 15 хиляди - с 4,3 % по-нисък спрямо миналата седмица.

С общо близо 4,435 милиона доказани случая на ковид, Англия, с население от към 66 милиона души, е на седмо място в света по този индикатор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР