Снимка PexelsСпоред американския президент Украйна трябва още да се постарае, за

...
Снимка PexelsСпоред американския президент Украйна трябва още да се постарае, за
Коментари Харесай

Байдън: Украйна трябва да се избави от корупцията, за да стане член на НАТО

Снимка Pexels

Според американския президент Украйна би трябвало още да се постарае, с цел да стане член на НАТО. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че Украйна би трябвало да убеди НАТО, че заслужава да стане член на Алианса, като предприеме всички нужни стъпки за това, в това число в битката с корупцията, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Запитан дали Вашингтон ще поддържа даването на Украйна на План за деяние за участие, американският президент отговори: " Зависи от това дали те (украинските власти) дават отговор на критериите ".

" Факт е, че те към момента би трябвало да се избавят от корупцията. Факт е, че би трябвало да бъдат изпълнени и други критерии, с цел да бъде получен проект за деяние ", сподели американският президент след срещата на върха на НАТО в Брюксел. " Междувременно ние ще създадем всичко, което можем, с цел да сложим Украйна в позиция да може да устои на съветска експанзия, да резервира физическа сигурност ", сподели Байдън.

По думите му анексирането на Крим от Русия и ролята на Москва в източната част на страната не са спънка пред възможното участие на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Байдън сподели още, че решението не зависи единствено от него, а от метода, по който гласоподават всички страни членки на Алианса.

Страните от НАТО имат желание и в бъдеще да поддържат суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, увери американският президент.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства изказването на НАТО, с което се удостоверява възможното участие на страната му в пакта, оповестява още Ройтерс.

Администрацията на Зеленски прикани НАТО да форсира участието на Украйна посредством даване на План за деяние за участие. По-рано през днешния ден Зеленски съобщи пред Ройтерс, че желае ясно " да " или " не " от президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на даването на подобен проект на Украйна.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР