Снимка: PexelsСлужебният екип на просветното министерството препоръчва присъствено обучение в

...
Снимка: PexelsСлужебният екип на просветното министерството препоръчва присъствено обучение в
Коментари Харесай

Почти 2000 места са свободни след второто класиране за гимназиите в София

Снимка: Pexels

Служебният екип на просветното министерството предлага присъствено образование в учебно заведение през идната година и онлайн образование единствено в краен случай. Анализ е посочил, че при отдалеченото образование са се намалили резултатите на огромна част от учениците. Министър Николай Денков прикани учителите да се имунизират и то тъкмо в този момент, преди новата вълна. В същото време стана ясно, че в столицата има над 1900 свободни места за осмокласници след второто класиране.

Близо 60% от шефовете на учебни заведения настояват, че знанията на учениците са са влошили. Броят на неизвинените отсъствия е скочил със 70 на 100. Над 43 000 възпитаници нямат компютър или преносим компютър, над 34 000 нямат достъп до интернет. Очаква се повишаване на отпадналите възпитаници. Затова служебният екип предлага присъствена образователна година с най-малко онлайн образование.

В краен случай би трябвало да се пристъпи, само че фактически единствено в краен случай, сподели проф. Николай Денков, длъжностен министър на образованието и науката.

Едно от нещата, които са направени, е акция за повишение на броя на имунизираните учители. За страдание към този момент те са сред 30 и 40 на 100 в най-оптимистичния вид. Ваксинираните учители ще получат два дни отпуск.

Всички знаци подсказват, че е доста евентуално вълната от Делта-варианта да пристигна преди началото на образователната година. Затова моят зов към всички учители е да употребяват оптимално идващите дни и седмици, тъй като не се предлага имунизиране в хода на висока вълна в епидемиологичната конюнктура, в този момент е момента, изясни проф. Николай Денков, длъжностен министър на образованието и науката.

Заради отдалеченото образование се е разтворила ножицата сред децата с най-високи и с най-ниски резултати. Половината от седмокласниците имат двойки и тройки по математика, в това време в столицата баловете за гимназия скочиха.

Днес стана ясно, че 1995 са свободните места в София след второто класиране. Места има даже в най-желаните гимназии. Три са те в СМГ, в 91-ва немска и ТУЕС -по две, в 73-то училище- 4,в 164-та испанска седем, в Първа британска - седем, във Втора английска- шест.

За свободните места могат да аплайват некласирани до момента възпитаници както и такива, които не са удовлетворени от мястото си. Те обаче би трябвало доста да внимават.

В момента, в който те си изтеглят оригинала, действително те губят мястото, на което сега към този момент са записани. Няма никаква гаранция, действително видяно местата в най-желаните учебни заведения са единични, изясни Ваня Кастрева, шеф на РУО, София.

Подаването на документи за третото класиране става на 27 и 28 юли. Самото класиране ще бъде оповестено на 29 юли.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР