Снимка: PexelsРуски учени от Новосибирски опитаха да направят лекарство срещу

...
Снимка: PexelsРуски учени от Новосибирски опитаха да направят лекарство срещу
Коментари Харесай

Руски учени опитаха да направят лек срещу диабет, но се получи водка, която не предизвиква махмурлук

Снимка: Pexels

Руски учени от Новосибирски пробваха да създадат лекарство против захарен диабет, само че по случайност се получи водка, която не провокира махмурлук.

Николай Баранов и Оксана Афанасиева разработвали препарат на основата на еленски мъх, който е част от храната на северните елени. Това растение има свойството да извежда токсините от организма.

Учените почнали да разтварят получените от мъха олигозахариди в разнообразни течности, в това число и във водка. Получената напитка запазила своя алкохолен градус, само че не предизвиквала махмурлук.

Новата водка понижила своя постинтоксикационен резултат цели 20 пъти, токсичното деяние на алкохола паднало 2-3 пъти, намаляла скоростта при изпадането в алкохолна взаимозависимост.

Учените въпреки всичко имат желание да се съсредоточат върху проучването на свойствата на еленския мъх за промяна на метаболитните нарушавания при захарния диабет. Що се касае до производството на водка, която не предизвиква махмурлук, това ще бъде въпрос на бъдещето.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР