Снимка: PexelsРумънското правителство реши на вчерашното си заседание да продължи

...
Снимка: PexelsРумънското правителство реши на вчерашното си заседание да продължи
Коментари Харесай

Румъния удължи извънредната ситуация заради COVID-19

Снимка: Pexels

Румънското държавно управление реши на вчерашното си съвещание да продължи режима на паника в страната за още 30 дни, започвайки от 16 август, поради растежа на заболеваемостта от ковид напоследък, съобщи организация Аджерпрес, представена от ТАСС, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчера организация Танюг през днешния ден заяви, че за последните 24 часа в Румъния са регистрирани 1454 нови случая на COVID-19 и всички са тествани положително за първи път. Така с новите случаи броят на инфектираните е повишен до 66 631.

През последните 24 часа са умряли 53 пациенти с COVID-19, с което общият брой на жертвите набъбна на 2860.

Правителството внесе също по този начин корекции в държавния бюджет за 2020 година

Според новите планове бюджетният недостиг през тази година ще нарасне с 6,7 % до 8,6 % от брутния вътрешен артикул. Главна причина за това са икономическите последствия от пандемията от ковид. Въпреки това се планува да бъдат отпуснати спомагателни средства за потребностите на опазването на здравето, образованието и превоза.

Социалните пенсии ще бъдат увеличени от 1 септември с 14 %, въпреки че съгласно трудовото законодателство нарастването трябваше да бъде 40 на 100. Въпреки упованията, няма да бъдат нараснали и заплатите на учителите. Кабинетът стимулира тези решения с финансовите компликации, подбудени от пандемията.

Вчера румънската национална банка заяви, че директните задгранични вложения в страната за първата половина на т.г. са съставили 352 млн. евро против 2,7 милиарда евро за първата половина на 2019 година По данни на националния статистически институт в Букурещ брутният вътрешен артикул на Румъния за второто тримесечие на 2020 година се е свил с 10,5 %.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР