Снимка: PexelsРекорден брой новозаразени с Ковид бяха регистрирани във Виетнам

Снимка: PexelsРекорден брой новозаразени с Ковид бяха регистрирани във Виетнам ...

Рекорден брой новозаразени във Виетнам за денонощиеСнимка: Pexels

Рекорден брой новозаразени с Ковид бяха регистрирани във Виетнам за денонощие - над 7000 случая.

Отчетените случаи за изминалите 24 часа са 7307 - около пет пъти повече в сравнение с общия брой на заразените за цялата 2020 г., показват данните на министерството на здравеопазването.

В понеделник властите във виетнамската столица наложиха строги мерки срещу разпространението на заразата, предвиждащи затваряне на всички икономически сектори, които не са от структороопределящо значение.

От гражданите освен това се иска да спазват разстояние от най-малко 2 м при социални контакти и да излизат навън само ако това е абсолютно необходимо.

Град Хошимин, където също са в сила строги мерки за борба с вируса и социална дистанция, се очерта като епицентърът на епидемията във Виетнам. За последното денонощие там бяха отчетени 4913 случая.

Снощи всички 689 затворници и служители в център за рехабилитация на наркозависими, намиращ се само на няколко часа от Хошимин, са дали положителен тест за коронавирус, съобщават местни медии.

Властите ще продължат строгото затваряне на Хошимин до 1 август, заяви здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

Виетнам получи международни похвали за отговора си на пандемията, но след месец без нито един случай на вътреобщностно предаване на вируса на 27 април отново се появиха случаи на заразяване на местна почва и оттогава бяха регистрирани над 50 000 новозаразени, отбелязва ДПА.

Виетнам заяви, че очаква да получи за тази година най-малко 120 милиона ваксинни дози, близо 39 млн. от които ще бъдат осигурени чрез инициативата на Световната здравна организация КОВАКС.

Днес Виетнам получи 1,2 млн. дози от ваксината на АстраЗенека, а вчера като дарение от САЩ пристигнаха 3 млн. от препарата на "Модерна".

Ваксинираните са по-малко от 5 млн. при население от 98 млн. души, отбелязва БТА.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg