Снимка PexelsПродължават изследванията на обратната страна на Луната. Китайският апарат

...
Снимка PexelsПродължават изследванията на обратната страна на Луната. Китайският апарат
Коментари Харесай

Продължават изследванията на обратната страна на Луната

Снимка Pexels

Продължават проучванията на противоположната страна на Луната. Китайският уред „ Чан`ъ-4 “ възобнови работата си за 27-ия лунен ден на противоположната страна на земния сателит. Модулът за кацане се задейства в 16:48 ч. в събота (пекинско време), а луноходът „ Юту-2 “ в 4:26 ч. също в събота, оповестиха от Центъра за лунни проучвания и ръководството на китайската галактическа стратегия, написа.

След като е минал в деен режим „ Юту-2 “ е минал към 628,5 метра и сега се намира на към 430 метра северозападно от мястото на кацане.

Лунният денонощно са с дълготрайност към 14 земни. През нощта апаратът „ Чан`ъ-4 “, който употребява слънчева сила, минава в „ латентен “ режим. През 27-ия си ден на Луната панорамната му камера ще направи цветни фотоси на близките скали и кратери. „ Юту-2 “ ще се придвижи на югозапад към канара с диаметър към 18 см, която е на към 17,8 метра. За установяване на точното и местонахождение луноходът ще употребява инфрачервен изразителен спектрометър. Детекторът за неутрални атоми и лунният радар на апарата също ще продължат да правят научни проучвания.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР