Снимка PexelsПрез декември лидерите на ЕС предложиха замразяване на активи

...
Снимка PexelsПрез декември лидерите на ЕС предложиха замразяване на активи
Коментари Харесай

Европейският съюз замрази плановете си да наложи нови санкции на Турция

Снимка Pexels

През декември водачите на Европейски Съюз предложиха заледяване на активи и възбрана за пътешестване на лица.

Джо Байдън също призова да не постановат наказания.

Европейският съюз замрази проектите си да наложи нови наказания на Турция поради дейностите й в Източното Средиземноморие, оповестява.

Съгласно информация от четирима дипломати, поискали анонимност, Брюксел се е отказал от включването в така наречен черен лист на още високопоставени ръководители на Турската държавна петролна корпорация (TPAO). Според организацията това е „ явен знак “, че дипломатическата атака на Анкара от последните месеци дава плодове, показва „ Ройтерс “.

През декември водачите на Европейски Съюз предложиха заледяване на активи и възбрана за пътешестване на лица поради „ неразрешените сондажни действия “ на Турция за природен газ в противоречивите води в Източното Средиземноморие.

Европейски Съюз се съгласи да разиска и по-строги стопански наказания на срещата на върха на 25-26 март, след сложната година, в която турският президент Реджеп Таип Ердоган изрази обществено вярата си, че митингите във Франция ще доведат до свалянето от власт на президента Еманюел Макрон.

Но по-конструктивният звук от Ердоган тази година, поддръжката на немския канцлер Ангела Меркел за по-помирителен метод и първите директни диалози сред Турция и Гърция от пет години насам помогнаха за смяна на настроението в Брюксел.

Новата администрация на американския президент Джо Байдън също прикани Общността да не постанова наказания в миг, в който Турция, съдружник в НАТО и страна-кандидат за участие в Европейски Съюз, наподобява по-готова да направи компромис, обявиха европейски и американски дипломати.

„ Работата по спомагателни черни описи за турски лица спря, към този момент не приказваме и за стопански наказания “, разкри посланик от Европейски Съюз.

Втори посланик от Бюксел съобщи, че работата „ в никакъв случай не е тръгвала в действителност “, а трети сподели, че „ дипломатическата писта е с приоритет “.

Външната работа на Европейски Съюз отхвърли коментар на информацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР