Снимка PexelsПремиерът на Република Северна Македония Зоран Заев представи на

...
Снимка PexelsПремиерът на Република Северна Македония Зоран Заев представи на
Коментари Харесай

Правителството на Северна Македония одобри помощ от 470 млн евро за икономиката

Снимка Pexels

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев показа на конференция през днешния ден пакет от стопански ограничения на стойност 470 милиона евро, които са предопределени да поддържат директно икономическата и обществената сигурност на жителите, както и да подтикват частното ползване в изискванията на пандемията от Ковид-19, съобщи организация МИА. Заев акцентира, че четвъртият подред пакет стопански тласъци " включва всички ".

По думите му пакетът на стойност 470 милиона евро включва 31 ограничения, които обгръщат всички компании и бизнеси. Заев сподели, че ограниченията са ориентирани към запазването на работни места, към уязвимите групи, безработните и пр, предава Българска телеграфна агенция.

Първата от ограниченията е продължение на поддръжката за погашение на заплатите за последните три месеца. Зоран Заев сподели, че тази мярка ще зависи от спада в приходите на фирмите. Колкото по-голям е спадът, толкоз по-голяма ще бъде поддръжката, която се движи сред 14 500 и 21 776 денара. Тази мярка ще поддържа 250 000 работни места и се пресмята на 70 милиона евро, отбелязва МИА.

Втората мярка е разплащателна карта за по-високо ползване на стойност 6000 денара, която ще бъде обезпечена на 5726 самотни родители, 182 271 пенсионери с пенсии до 15 000 денара, 85 108 пасивни претенденти за работа, актьори на свободна процедура и други. Заев уточни, че разплащателна карта ще бъде обезпечена и за жители на възраст над 64 години, които не получават пенсия и чийто приход е по-нисък от 15 000 денара, или които нямат никакъв приход. Тази мярка ще поддържа 280 000 жители и се пресмята на 27,6 милиона евро.

В утвърждения през днешния ден от държавното управление пакет стопански тласъци са планувани и други ограничения за обезпечаване на резистентност на стопанската система.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР