Снимка: PexelsПодробности за новия щам. Ето какво обявиха по-рано днес.Тя

...
Снимка: PexelsПодробности за новия щам. Ето какво обявиха по-рано днес.Тя
Коментари Харесай

Британският здравен министър Мат Ханкок обяви, че учени са установили още една мутация на коронавируса

Снимка: Pexels

Подробности за новия вариант. Ето какво оповестиха по-рано през днешния ден.

Тя е била открита при двама души, които са имали контакт със завърнали се неотдавна от Южна Африка. “Този нов вариант буди огромна паника, защото се предава още по-бързо ”, изясни Ханкок, .

По-мутирал и по-заразен вариант

Наличната до момента информация сочи, че това е последваща разновидност на вируса след тази, поради която неотдавна редица страни ограничиха придвижването към и от Англия. Всички, които са посещавали Южна Африка в последните две седмици, както и техните близки ще бъдат сложени незабавно под карантина, сподели още Ханкок. Англия вкарва и нови ограничавания на пътуването сред Острова и африканската страна. Още в края на предходната седмица южноафриканският здравен министър Цвели Мхизе заприказва за това, че нова разновидност върлува из страната.

Заразата се разраства

Броят на новозаразените с ковид във Англия продължава да пораства. Ханкок разгласи, че от тази събота нови по-стриктни ограничения за ограничение на разпространяването на болестта ще бъдат въведени в още региони в Южна Англия. Те са категоризирани с двете най-високи степени на риск - 3 и 4. Това значи, че там ще влязат в действие нови тежки рестрикции на придвижването и пътуването, сходни на тези в столицата Лондон. Към момента в лечебните заведения във Англия се лекуват към 19 хиляди пациенти с Ковид-19 - двойно повече, в сравнение с по време на предходния пик на заболеваемостта напролет.

Преди няколко дни във Англия беше разпозната друга разновидност на ковид, за която беше доказано, че се популяризира по-бързо и елементарно. В отговор на новината редица страни ограничиха пътуването на техни жители до Обединеното кралство. Експертите обаче са безапелационни, че лицензираните досега ваксини ще могат да обезпечат отбрана и против новите варианти на болестта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР