Снимка PexelsПандемията на коронавируса изостря хуманитарната ситуация в най-смъртоносните конфликти

...
Снимка PexelsПандемията на коронавируса изостря хуманитарната ситуация в най-смъртоносните конфликти
Коментари Харесай

ООН: Коронакризата влошава конфликтите по света

Снимка Pexels

Пандемията на ковид изостря филантропичната обстановка в най-смъртоносните спорове в света и заплашва да докара до безпорядък за стопанската система, предизвестяват дипломати и специалисти на Организация на обединените нации, написа Булнюз. COVID-19 блокира стратегиите за подкрепяне, отклонява вниманието и ресурсите на основните сили, които се борят със смъртоносния вирус, и понижава паричните преводи към към този момент нестабилните стопански слаби стопански системи, споделят те, предава dariknews.bg.

" Съществува доста високо равнище на безпокойствие, че икономическото му влияние ще докара до повече разстройства, повече спорове ", съобщи специалистът на Организация на обединените нации Ричард Гоуан. " Все още сме при започване на много дълга драма ", сподели той. Призивът на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за световно преустановяване на огъня през март значително остана неусетен, доколкото борбите не престават да бушуват в горещи точки като Йемен, Либия и Сирия. „ Заключването “ лимитира придвижването на емисари, миротворци и неправителствени организации, попречва напъните за ходатайство и предотвратява разпространяването на нужната помощ за уязвимите цивилни лица. „ Гладът още веднъж е на хоризонта. Конфликтът още веднъж ескалира. Икономиката още веднъж е затормозена. Действията на филантропичните организации още веднъж са съвсем прекратени. И тогава новите проблеми като COVID-19 се популяризират отвън надзор “, съобщи Марк Лоукок от Организация на обединените нации.

Британският посланик съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че коронавирусната рецесия е понижила паричните преводи от чужбина, планувани за избавяне на Йемен, с цели 70 %. Той цитира скорошно изследване, съгласно което към половината от йеменските фамилии са изгубили най-малко 50 % от приходите си от април. Дипломатите споделят, че западните държавни управления понижават помощта за филантропични спешни зони, защото се концентрират върху възобновяване на личните си стопански системи. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР