Снимка PexelsОтлагат доклад за Ковида. Експертният екип на Световната здравна

...
Снимка PexelsОтлагат доклад за Ковида. Експертният екип на Световната здравна
Коментари Харесай

Екип на СЗО не е имал достатъчен достъп за разследване на възможните източници на коронавируса

Снимка Pexels

Отлагат отчет за Ковида. Експертният екип на Световната здравна организация (СЗО), който проверява произхода на новия ковид, възнамерява да анулира краткотрайния отчет за неотдавнашната си задача в Китай след възходящо напрежение сред Пекин и Вашингтон поради следствието и апел от интернационална група учени за ново следствие, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от.

Групата от над 20 учени, която прикани в отворено писмо за ново следствие, съобщи, че екипът на СЗО, който приключи задачата си в китайския град Ухан предишния месец, не е имал задоволителен достъп, с цел да извърши уместно следствие на вероятните източници на ковид, в това число дали той е бил изтърван от лаборатория.

Учените насочиха апела в миг, когато Съединени американски щати упорстват за по-голяма бистрота в следствието, като споделят, че чакат деликатно да проучат отчета за задачата в Ухан и приканват Китай да оповести всички данни в тази връзка, в това число за първите доказани заразявания през декември 2019 година и за възможни по-ранни случаи, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Междувременно Пекин упорства за сходни водени от СЗО задачи в други страни, в това число в Съединени американски щати, които да проверяват дали вирусът би могъл да се е появил отвън Китай и да се е популяризирал в Ухан посредством замразени хранителни артикули, отбелязва американското издание.

Сътрудници на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо са трансформирали отчет на здравните управляващи, с цел да скрият действителния брой на жертвите на ковид в домовете за възрастни хора в щата, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Висши сътрудници на Куомо се разтревожили от отчета на щатските здравни управляващи, който включвал броене, показващо какъв брой жители на домове за възрастни хора в Ню Йорк са умряли при пандемията от КОВИД-19. Броят - над 9000 по още веднъж време през юни предходната година, не бил обществено оповестен и сътрудниците на губернатора желали това да остане по този начин, по тази причина пренаписали отчета, премахвайки тези данни, показва американското издание, което се базира на изявленията със осведомени хора и документи.

Тази интервенция, излязла нескрито в миг, когато Куомо започваше да написа книга за своите достижения в битката с пандемията, е най-ранният прочут образец за опитите на губернатора и неговите сътрудници да скрият същинските мащаби на смъртните случаи в домовете за възрастни хора, отбелязва вестникът.

Разкритието в допълнение удостоверява, че администрацията на Куомо е разполагала с по-пълни данни за броя на умрелите от КОВИД-19 в домовете за възрастни хора през лятото, само че е чакала още осем месеца, до момента в който оповести същинската численост, написа в. " Ню Йорк пост ".

Изданието напомня, че предишния месец е съобщило, че висша сътрудничка на губернатора е споделила пред водачи на демократите по видеовръзка: " ние замръзнахме " от боязън, че същинската численост може да бъде " употребена против нас " от федералните прокурори.

В отчета от юли, след направените от сътрудниците на Куомо промени, се посочвало, че 6432 жители на домове за възрастни хора са умряли от вируса. В този брой не се включвали жителите на домове за възрастни хора, умряли в болница от COVID-19.

В реалност обаче в този момент се оповестява, че над 15 000 жители на домове за възрастни хора са умряли в щата от COVID-19, в това число в самите домове и в лечебни заведения, отбелязва " Ню Йорк пост ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР