Снимка PexelsОт Европа разкритикуваха България за бавното темпо на ваксиниране:

...
Снимка PexelsОт Европа разкритикуваха България за бавното темпо на ваксиниране:
Коментари Харесай

Брюкселският Политико: През 2040 година България ще ваксинира 70 % от населението. Малта и Румъния са най-бързи

Снимка Pexels

От Европа разкритикуваха България за бавното движение на имунизиране:
Стемпото, с което управляващите в България слагат ваксини против ковид в последно време, задачата да бъдат имунизирани 70% отцялото население над 18 години ще бъде реализирана през август 2040 година Препоръката на Европейската комисия е това да стане до края на лятото на 2021 година, пише 

Изчислението е на брюкселското издание " Политико " и има за цел да илюстрира какъв брой постепенно стартира слагането на ваксини в Европейски Съюз в първия месец от акцията. Заключението е въз основата на междинния брой имунизирани на ден през последните 7 дни преди обявата от 22 януари. За България става дума за 1139 дози и в случай че страната желае 22 септември 2021 година да реализира задачата да е сложила по 2 дози до реализиране на минималния посочен предел за групов имунитет, ще би трябвало да усили броя на дневните имунизации 29 пъти - до 33 368 дози дневно.

Това не е прогноза, тъй като не включва предстоящите стотици хиляди дози от имунизациите на Pizer/BionTech и Moderna, които България чака през следващте месеци. Не е калкулирано и предстоящото още тази седмица - на 29 януари - одобрение на продукта на AstraZeneca, и на други ваксини в идващите месеци. Не е изпозлзван и казусът с понижените от Pizer доставки, за чието нормализиране се твърди, че ще стартира от 15 февруари.

И въпреки всичко разликите в това по какъв начин са почнали, въпреки и на разнообразни дати от Коледа насам, националните акции демонстрират впечатляващи разлики.

От всички страни в Европейски Съюз най-добре с темпото се показва дребната Малта - в случай че поддържа същото движение на 22 септември ще е защитила 37% от групата и към май 2022 година ще е ваксинирала 70% от пълнолетното с население. Верятно мнозина ще е изненадат, само че втора е Румъния - 26% към 22 септември и приклчване с кампанята през декември 2022 година

С по този начин потребления способ изчислението демонстрира, че в края на септември България ще е ваксинирала 3% от целевата група.

Прогнозата на държавното управление на Бойко Борисов е за 2 милиона имунизирани българи до края на годината, което обаче е малко над половината от тези 70% от упоменатите над 18 години.

И други страни би трябвало да се замислят за бавния старт - за реализиране на поставената цел Латвия би трябвало да усили поставените всеки ден дози 17 пюти, Италия - 10 пъти, Унгария - 9. Средният индикатор за целия Европейски Съюз е 5 пъти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР