Снимка PexelsНа ваксина ще имат право и хора с понижен имунитет, например

...
Снимка PexelsНа ваксина ще имат право и хора с понижен имунитет, например
Коментари Харесай

Всеки имунизиран ще трябва да спазва противоепидемичните мерки въпреки ваксината

Снимка Pexels

На  ваксина  ще имат право и хора с намален имунитет, да вземем за пример при осъществяване на химиотерапия или лъчетерапия, както и хора с трансплантиран орган.

Поставянето на самата  ваксина  отнема няколко секунди.

Ваксината няма да освобождава от карантина 

Това се показва в осведомителния модул за имунизациите против COVID-19.  Всеки ваксиниран ще би трябвало да съблюдава противоепидемичните ограничения за прочут интервал след имунизирането, тъй като ще отнеме време, с цел да се забави или спре разпространяването на вируса, гласи информацията. 

В нея се показва още, че имунизациите може да не предотвратят асимптоматична зараза, което значи, че ваксинирани лица към момента ще могат да заразяват, макар че нямат признаци, и затова несъзнателно да популяризират вируса. 

„ Учените пресмятат, че с цел да се сложи под надзор COVID-19, към 7 или 8 от всеки 10 души ще би трябвало да бъдат ваксинирани. Поради тези аргументи има избран интервал от време, през който ще бъдат нужни и другите противоепидемични ограничения като носене на маски, съблюдаване на физическа отдалеченост и др “, се показва още в модула, пише .

Съгласие

Преди слагането на инжекцията, всеки човек попълва  осведомено единодушие . В него се вписват три имена, ЕГН, номер на персонална карта и адрес. С полагането на подписа ни, се съгласяваме с три точки. В първата заявяваме, че сме осведомени с изгодите от  ваксина та, рисковете от болестта и неговите затруднения, показанията, метода на приложение и противопоказанията, взаимоотношението с други лекарствени артикули и предстоящите нежелани лекарствени реакции. Втората точка е за това, че при пораждане на странични резултати след  ваксина цията следва да съобщим за появяването им когато и да е на медицински експерт или на Изпълнителната организация по  медикаменти та посредством попълване на  електронен формуляр . Последната трета точка е, че сме съгласни да ни бъде приложена  ваксина  срещу COVID-19, като собственоръчно вписваме комерсиалното име на  препарат а.

Картонче

След като попълним осведоменото единодушие, ще ни бъде изработен обзор – премерване на кръвното налягане и сатурацията. Поставянето на самата  ваксина  отнема няколко секунди. По рекомендация на производителите по-късно ваксинираното лице би трябвало да остане под наблюдаване за най-малко 15 минути. Когато процедурите приключат, ще получим картонче, че към този момент сме имунизирани. На него се вписват трите ни имена, датата на която е сложена първата доза, датата, на която би трябвало да бъде приложена втората доза и партидният номер на флакона.

Препоръки

Трябва да се ваксинирате против ковид, в случай че попадате в една от шестте съществени рискови групи – здравни служащи на първа линия; хора, които живеят или работят в старешки дом; обществени служащи на първа линия; болногледачи на възрастни; хора на и над 65 г.; хора на междинна възраст с хронични болести.  Ваксина та ще се предлага и на възрастни с разнообразни болести. Пълният лист е посочен в раздел „ Въпроси и отговори “ в осведомителния модул за имунизациите на уеб страницата coronavirus.bg. Сред посочените болести, при които имунизация ще се ползва са: рак на кръвта, диабет, деменция, сърдечни проблеми, астма, бъбречни и чернодробни болести, инсулт, наднормено тегло. На  ваксина  ще имат право и хора с намален имунитет, да вземем за пример при осъществяване на химиотерапия или лъчетерапия, както и хора с трансплантиран орган.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР