Снимка: PexelsМного европейски страни започват постепенно разхлабване на мерките за

...
Снимка: PexelsМного европейски страни започват постепенно разхлабване на мерките за
Коментари Харесай

Много европейски страни започват постепенно разхлабване на мерките

Снимка: Pexels

Много европейски страни стартират последователно разхлабване на ограниченията за битка с разпростанението на ковид.

В Гърция учениците потеглят още веднъж на учебно заведение, а милиони британци чакат Борис Джонсън да разгласи през днешния ден следващия стадий от проекта за повдигане на ограниченията.

Началните и междинните учебни заведения в Гърция отварят още веднъж порти през днешния ден и повече от 1,1 милиона възпитаници възобновяват присъствените занимания. Връщането в учебно заведение ще става след наложително самотестване, каквото се изискваше и при отварянето на гимназиите през април.

 
На 15 май публично се открива туристическият сезон. Тогава полицейският час ще стартира по-късно – в 24.00 часа, вместо в 23:00, както е в този момент.

Англия последователно разхлабва ограниченията от последния локдаун, според огласения през февруари проект от четири етапи. Всички британци гледат с вяра към " Даунинг стрийт ” 10 и идното на 17 май отваряне на закритите пространства на питейни заведения и заведения за хранене. Данните от неделя са доста окуражаващи и демонстрират, че единствено двама души, дали позитивна проба за ковид през последните 28 дни, са умряли.

Франция дава нов подтик на акцията си за имунизиране. От през днешния ден всички французи над 50 години ще могат да си слагат ваксина. Друга смяна, която настава в сряда, е, че всички пълнолетни ще могат да си запишат час за имунизация, щом има дози разполагаем. Според новия проект хората ще могат да ревизират онлайн дали на идващия ден ще има налични ваксини наоколо до дома им и дали има опция за запазване на час.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР