Снимка: PexelsМинистерството на външните работи започна работа по организация на

...
Снимка: PexelsМинистерството на външните работи започна работа по организация на
Коментари Харесай

Външното министерство започна организацията за изборите на 11 юли

Снимка: Pexels

Министерството на външните работи стартира работа по организация на изборите в чужбина на 11 юли 2021 година. Вече е получено първото единодушие – от Англия, за вота на нейна територия. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

За да бъде обезпечено правото на глас на сънародниците ни в чужбина, на ръководителите на задграничните ни представителства бяха дадени инструкции да изискат единодушието на приемащата страна за осъществяване на изборите и за откриване на секции както на територията на дипломатическите и консулските ни представителства, по този начин и отвън тях.

Към момента е поискано единодушие от 58 страни от общо 130, в това число такива с вторична дипломатическа акредитация.  

Българите могат да влизат непрекъснато в Гърция през два пункта

В резултат, на 14 май 2021 година английското министерство на външните работи ни осведоми, че страната дава единодушие за осъществяване на изборите. В получената нота няма посочено ограничаване на броя на секциите, които могат да бъдат разкрити на територията на Англия. 

На уеб страницата на Министерство на външните работи е разкрита графа „ Избори за Народно събрание 11 юли 2021 година “, където ще бъде оповестена значима информация, обвързвана с гласуването зад граница, и ще бъде налична ТУК.  Сънародниците ни в чужбина ще могат да се осведомят и от уеб страниците на съответните ни дипломатически задачи, както и от техните профили в обществените мрежи.

Кой кой е в служебното държавно управление

За организирането на вота зад граница, както и до момента, Министерство на външните работи декларира готовността си да работи в тясно съдействие с българските общности в чужбина. Ето за какво от министерството ги приканват да демонстрират разпоредителност и да влязат в контакт с дипломатическите ни задачи, с цел да се включат интензивно в процеса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР