Снимка: PexelsМинистерството на отбраната на САЩ реши да създаде работна

...
Снимка: PexelsМинистерството на отбраната на САЩ реши да създаде работна
Коментари Харесай

Специална работна група в Пентагона вече ще разследва случаите на НЛО

Снимка: Pexels

Министерството на защитата на Съединени американски щати реши да сътвори работна група за следствие на случаите на появи на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), се споделя в известие на Пентагона, представено от ТАСС.

Целта е да се подобрят схващанията по този проблем и визиите за природата и произхода на НЛО. Мисията на работната група е да открива, проучва и да картотекира тези НЛО, които могат евентуално да съставляват опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, се показва в документа.

По-рано телевизия Си Ен Ен, като се базира на чиновници на министерството, заяви, че Пентагонът е в развой на съставяне на такава целева група, като планът се управлява от първия заместник-министър на защитата Дейвид Норквист.

През юни президентът Доналд Тръмп даде обещание да намерения по отношение на снемането на секретността от материалите за НЛО и особено за така наречен " случай от Розуел ", случил се на 4 юли 1947 година Тогава край ранчо недалече от Розуел, щата Ню Мексико, претърпя злополука въздушно кълбо, употребявано за регистрация на звукови талази от руски нуклеарни опити в границите на секретния план на Военновъздушни сили на Съединени американски щати " Могул ". Военните скриха произхода на отломките, което породи голям брой тайни теории за извънземен генезис на разрушилия се неидентифициран обект. Те бяха необятно тиражирани от локални и национални медии в Съединени американски щати, като спекулациите не престават и до през днешния ден.

В края на април т.г. Пентагонът разгласява видеозаписи на военноморските сили на Съединени американски щати, в които, по известия на медиите, са записани " въздушни феномени ", характеризирани като неидентифицирани. Става дума за фрагменти, снимани от екипажите на американски военни самолети през ноември 2004 и януари 2015 година Те дълго време са били скривани от министерството, въпреки че достоверността им след това е била доказана от Военноморски сили на Съединени американски щати.

В края на 2017 година стана известно, че в Пентагона е работила засекретена стратегия за общ брой и разбор на данни за " аномални аерокосмически закани ", за която са харчени десетки милиони долари. Първоначално тя е била направлявана от разследващото ръководство на министерството, отбелязва ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР