Снимка: PexelsМинистерството на образованието и науката обяви тържествата за 15

...
Снимка: PexelsМинистерството на образованието и науката обяви тържествата за 15
Коментари Харесай

МОН: На 15 септември учениците в клас

Снимка: Pexels

Министерството на образованието и науката разгласи тържествата за 15 септември да са присъствени, навън и по друго време за обособените випуски. Директорите би трябвало да основат организация за „ стъпаловидно “ начало на празненствата според от броя на учениците в съответните класове. Заповедта е на служебния министър проф. Николай Денков.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в учебното заведение, в случай че те желаят да участват на тържеството.

В случай, че в обещано обитаемо място има инструкции за провеждането на обществени събирания, издадени от Регионалната здравна ревизия или от регионалния спешен щаб, то откриването на образователната година би трябвало да се съобрази с тях. Според заповедта на МОН празненствата за учениците най-малко от I, V и VIII клас се организират присъствено, в случай че здравните управляващи не са разпоредили друго.

Откриването на образователната година би трябвало да се провежда при съблюдаване на наложителните и целесъобразните ограничения от Насоките за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР