Снимка PexelsМинистърът на здравеопазването на обяви в сряда множество нови мерки за

...
Снимка PexelsМинистърът на здравеопазването на обяви в сряда множество нови мерки за
Коментари Харесай

Франция с мерки след скок на заболелите

Снимка Pexels

Министърът на опазването на здравето на обяви в сряда  множество нови ограничения за битка с  COVID-19, наложителни поради растежа на болни, съобщи Анадолската организация.

" Цялостната обстановка продължава да се утежнява. Ако не вземем ограничения бързо, рискуваме да достигнем сериозни прагове в някои райони ", сподели Оливие Веран в седмичния си брифинг за ковид.

В южната част  ще бъдат въведени редица нови здравни ограничения,  сред които главно основаването на три нови зони в страната: зони за паника, зони за предизвестие и оптимални зони за предизвестие.

Бордо, Лион, Ница, Тулуза, Сент Етиен, Гренобъл, Монпелие, Рен и Руан, Лил и столицата Париж  са под засилено наблюдаване.

Вече са лимитирани събиранията до не повече от 10 души, а питейните заведения ще затварят в 22:00 часа от понеделник. Залите ще бъдат затворени.

Последните данни на Министерството на здравеопазването  показват 481 141 случая на зараза в страната, което е нарастване с 13 072  през последните 24 часа. Понастоящем броят на умрелите във Франция е 31 459 с 43 нови смъртни случая от вторник.

Хоспитализациите  са се удвоили през седмицата и в този момент са 4 244, като 675 от тези пациенти са в реанимация.

 

news.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР