Снимка PexelsКъм момента в Дания има около 6500 бездомни хора.3

...
Снимка PexelsКъм момента в Дания има около 6500 бездомни хора.3
Коментари Харесай

Дания обяви, че бездомниците ще минат по-напред в приоритетния ред за достъп до ваксина

Снимка Pexels

Към момента в Дания има към 6500 бездомни хора.

3 % от население към този момент са получили първа доза ваксина против COVID-19.

Дания през вчерашния ден разгласи, че бездомниците ще минат по-напред в предпочитания ред за достъп до ваксина против COVID-19. Това решение е взето след апели на цивилен сдружения и депутати, отправени поради по-големия риск за тази част от популацията, съобщи Франс прес.

Датската тактика за имунизиране включва 12 групи, като сега първите пет могат да получат имунизацията според от това къде живеят.

" Бездомниците и обществено слабите, които са изключително рискови, се имунизират в категория 5 ", заяви министерството на вътрешните работи и общественото обезпечаване. Другите от тази група, които не влизат в тази категория, също ще имат приоритет по отношение на общото население, посочи то.

Към момента в Дания има към 6500 бездомни хора.

Близо 3 % от датското население към този момент са получили първа доза ваксина против COVID-19, а 0,05 % - втора, което слага Дания отпред измежду страните от Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР