Снимка PexelsГръцките моряци обвиняват правителството на Мицотакис в компромиси към

...
Снимка PexelsГръцките моряци обвиняват правителството на Мицотакис в компромиси към
Коментари Харесай

Над 5000 демонстранти се събраха в Солун на протест срещу нов закон

Снимка Pexels

Гръцките моряци упрекват държавното управление на Мицотакис в взаимни отстъпки към притежателите на кораби, които жестоко нарушават правата на работещите.

Протестът блокира за 48-часа водния превоз.

Въпреки ограниченията против епидемията над 5000 стачкуващи се събраха в Солун на митинг против нов закон, който разрешава намесата на полицейски сили на територията на висшите образователни заведения в Гърция.

Достъпът на полицията до университетите беше стеснен от десетилетия, а смяната на тази мярка провокира разпалени политически диспути.

Друг митинг в Гърция блокира за 48-часа водния превоз. Синдикалните организации на моряците оповестиха национална стачка с искане за по-високо възнаграждение и смяна в изискванията на труд. 

Гръцките синдикати не отстъпват пред държавното управление и упорстват за съглашение по всички претенции на стачкуващите пристанище служащи. Повод за митингите е несбъднат ангажимент на държавното управление за обезщетение заради изключителните епидемиологични ограничения. По-високо възнаграждение за ексклузивен труд, повишение на пенсиите, групови трудови контракти са единствено част от противоречивите тематики сред Министерството на комерсиалния флот и стачкуващите.

Гръцките моряци упрекват държавното управление на Мицотакис в взаимни отстъпки към притежателите на кораби, които жестоко нарушават правата на работещите. Опозиционните партии поддържаха стачката. Депутати участваха в демонстрациите на пристанищата в Пирея и Солун. Всички типове плавателни съдове остават на котва и на следващия ден, сряда, до 24 ч. Блокирани са фериботите и товарните кораби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР