Снимка: pexelsГърция ще получи 32 милиарда евро от фонда за

Снимка: pexelsГърция ще получи 32 милиарда евро от фонда за ...

32 милиарда евро за Гърция от ЕС, за Италия и Испания по 5 пъти повече.Снимка: pexels

Гърция ще получи 32 милиарда евро от фонда за възстановяване на европейската икономика от последиците от коронавируса на обща стойност 750 млрд. евро, предложен вчера от Комисията, пише икономическото издание „Нафтемборики“.

От тези 32 млрд., които се падат на Гърция, 22,5 млрд. ще отидат за субсидии, а 9,5 млрд. – за дългосрочни кредити за предприятията. От таблицата, публикувана от Европейската комисия, е видно, че Гърция е четвъртата най-облагодетелствана страна от еврозоната след Италия, Испания и Франция.

„Та неа“ пише, че Атина е очаквала подкрепа от 10 млрд. евро, а е получила 32 млрд. Вестникът съобщава, че с финансирането ще бъдат подкрепени секторът на здравеопазването, дигиталната реформа, зеленото развитие и създаването на нови работни места, пише Блиц.

„Елефтерос типос“ коментира, че европейският план в Гърция отваря пътя за намаляването на данъчната тежест и на осигурителните вноски и за ускоряване на реформите.

„Ефимерида тон сиднактон“ обаче пише за „много пари – много неясноти“. Неизвестно остава дали, кога и при какви условия новият план ще премине през блокадата на страните, привърженички на икономиите. За Гърция конкретно вестникът поставя и въпроса как ще бъдат усвоени средствата.

"Катимерини" посочва, че Италия и Испания – най-тежко засегнатите от коронавирусната епидемия държави ще получат лъвския дял от общо 750 милиарда, според предложението.

Италия ще получи 173 милиарда, от които 82 милиарда ще бъдат безвъзмездни средства, а 91 милиарда ще са заеми.

Испания може да получи общо 140 милиарда, от които 77 милиарда ще бъдат безвъзмездни средства и 63 милиарда заеми.

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X×За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта Ако сте забравил

Източник: petel.bg