Снимка PexelsБезвизов достъп за хърватите в САЩ. Към 28 септември

...
Снимка PexelsБезвизов достъп за хърватите в САЩ. Към 28 септември
Коментари Харесай

Свободен достъп на хърватите в САЩ

Снимка Pexels

Безвизов достъп за хърватите в Съединени американски щати. Към 28 септември 2021 година Хърватия е изпълнила всички нужни двустранни съглашения за сигурност и е изпълнила нужния % на отвод за издаване на виза и е квалифицирана да влезе в програмата за анулация на визи на Съединени американски щати, което значи, че хърваските жители могат да пътуват до Съединени американски щати за бизнес и туризъм в множеството случаи без виза от 1 ноември 2021 година, заяви Агенция

От 1 ноември 2021 година хърватските жители ще могат да пътуват доСъединените щати без визи, откакто получат утвърждение от електроннатасистема за позволение за пътешестване (ESTA) онлайн. Пътуващите се предизвикват да аплайват за ESTA минимум 72 часа преди плануваното пътешестване.Пътуващите без визи би трябвало да имат паспорти с вградени компютърни чипове и да получат ESTA, която понастоящем коства Щатски долар 14 и е годна до две години за многократни пътувания до Съединени американски щати.Пътуващите би трябвало да употребяват единствено формалния уеб страница на ESTA на адрес esta.cbp.dhs.gov.

Хърватските жители, които желаят да пътуват в Съединените щати за повече от 90 дни, или които желаят да се занимават с действия, изискващи други категории визи (например за работа или образование в Съединените щати), към момента би трябвало да аплайват за съответната категория виза. Хърватските жители, на които е отказано ESTA, също би трябвало да аплайват за виза.От всички страни в Европейски Съюз единствено жителите на България, Румъния и Кипър сенуждаят от визи за пътешестване до Съединени американски щати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР