Снимка PexelsБез забавления в Бразилия. Заради епидемията от COVID-19 кметът на

...
Снимка PexelsБез забавления в Бразилия. Заради епидемията от COVID-19 кметът на
Коментари Харесай

Без карнавал в Рио де Жанейро

Снимка Pexels

Без занимания в Бразилия. Заради епидемията от COVID-19 кметът на Рио де Жанейро разгласи, че градът му няма да провежда тази година фамозния си карнавал, съобщи Франс прес.

„ Никога не съм крил пристрастеността си към карнавала и знам икономическото значение на тази културна демонстрация за нашия град. Изглежда ми обаче безразсъдно да си показва в този час, че можем да организираме карнавала през юли “, написа в Туитър Едуардо Паис.

Той даде обещание да бъдат подкрепени всички бразилци, които работят цяла година за организирането на това голямо тържество, показва Българска телеграфна агенция.

Карнавалът в Рио нормално се състои през февруари или март, тъкмо преди началото на постите. През септември 2020 година школите по самба, които провеждат дефилето, взеха решение да отсрочат карнавала за юли поради пандемията, залагайки на това, че до тогава ще бъдат открити ваксини.

Въпреки началото на имунизационната акция в Бразилия в неделя, кметът на града счита за невероятно организирането на най-големия фестивал в света, който притегля всяка година милиони хора по улиците.

Бразилия е на второ място по смъртни случаи в света след Съединени американски щати с 213 000 умряли души с COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР