Снимка: ПетелРаботодателите са плащали повече на час през третото тримесечие.

...
Снимка: ПетелРаботодателите са плащали повече на час през третото тримесечие.
Коментари Харесай

Работодателите са плащали повече на час през третото тримесечие

Снимка: Петел

Работодателите са плащали повече на час през третото тримесечие. По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) общите разноски на работодателите в този интервал за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 3.5% по отношение на третото тримесечие на 2019 година.

Увеличението в услугите е с 4.3%, в строителството - с 3.2%, до момента в който в промишлеността има понижение с 0.6%.

По стопански действия през третото тримесечие на 2020 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове " Операции с недвижими парцели " - с 23.9%, " Държавно ръководство " - с 15.9%, и " Хуманно опазване на здравето и обществена работа " - с 8.1%.

Най-голямо понижение на общите разноски за труд е записано в " Култура, спорт и развлечения " - с 11.3%, " Хотелиерство и ресторантьорство " - с 4.2%, и " Транспорт, депозиране и пощи " - с 3.3%.

През третото тримесечие на 2020 година по отношение на третото тримесечие на 2019 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 3.4%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 3.9%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 25.3% за " Операции с недвижими парцели " до (-12.0%) за " Култура, спорт и развлечения ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР