Снимка: ПетелЖелаещите да правят тен по прочутите плажове на Рио

...
Снимка: ПетелЖелаещите да правят тен по прочутите плажове на Рио
Коментари Харесай

Рио де Жанейро обмисля чрез мобилно приложение да се резервира място на плажа

Снимка: Петел

Желаещите да вършат загар по фамозните плажове на Рио де Жанейро скоро ще могат да си резервират място на пясъка, със съблюдаване на обществена отдалеченост, посредством мобилно приложение. Това заяви кметът на мегаполиса Марсело Кривела, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

По плажовете на Рио сега царува безпорядък от санитарни ограничавания. Туристи и локални поданици могат да плуват и практикуват самостоятелни спортове на пясъка през цялата седмица. Отборни спортове обаче могат да се практикуват единствено от понеделник до петък. Търговците могат да продават питиета, само че единствено безалкохолни.

На никого от началото на епидемията не е позволено, най-малко публично, просто да се излегне на пясъка и да събере малко слънце.

Плажовете на Рио обаче в последно време постоянно са цялостни, изключително през уикендите, когато посетителите подценяват рестриктивните мерки, въведени в битката с разпространяването на ковид в страната, която е втората най-тежко наранена в света с над 100 000 смъртни случая.

Сега градските управляващи се надяват да привлекат технологиите към напъните за обезпечаване на обществена отдалеченост.

Хората ще могат да се настаняват на обозначени зони според от това, по кое време идват, както и да си резервират място през мобилно приложение, сподели кметът Кривела.

През юли градоначалникът предизвести, че има заплаха на плажуващите да не бъде позволено да лежат на пясъка, до момента в който не бъде утвърдена ваксина за ковид.

В коментара си той не уточни детайлности за мобилното приложение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР