Снимка: ПетелЕднократна помощ ще получат над 65 000 семейства на

...
Снимка: ПетелЕднократна помощ ще получат над 65 000 семейства на
Коментари Харесай

Семействата на над 65 000 деца ще получат еднократна помощ от 300 лева

Снимка: Петел

Еднократна помощ ще получат над 65 000 фамилии на първокласници и осмокласници, оповестяват от Агенция " Социално подкрепяне ". Става дума за 37 847 първокласници и 28 889 осмокласници, които към този момент са утвърдени да получат еднократна помощ от 300 лв. за началото на новата образователна година.

Към 15 септември дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) в цялата страна са издали 65 377 заповеди за разпределяне на средствата за възпитаници, записани в първи и осми клас в държавно или общинско учебно заведение. Кандидатстването за помощта продължава до 15 октомври.

Финансовата поддръжка се отпуска без значение от прихода на фамилията и е за покриване на част от разноските при започване на образователната година, в случай, че детето живее непрекъснато в страната и не е настанено за развъждане отвън фамилията. Помощта се дава и за възпитаници, настанени в фамилии на родственици и близки и в приемни фамилии, както и на настойник/попечител.

Помощта се изплаща на два транша – петдесет на 100 след влизането в действие на заповедта за отпущането й, а остатъкът при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение. Средствата се връщат, в случай че ученикът не постъпи в учебно заведение, не продължи образованието си през втория образователен период или има 5 отсъствия за 1 месец без уважителни здравословни аргументи за това.

Средствата се отпускат въз основа на заявление-декларация, подадено в Държавно стопанско предприятие по сегашен адрес на правоимащите. Документите могат да се подадат персонално, посредством лицензиран пощенски оператор, по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване с дипломиран електронен автограф или с Персонален идентификационен код на Национален осигурителен институт, както и посредством електронната поща на Държавно стопанско предприятие по сегашен адрес.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР