Снимка ПетелСкандална общинска сесия във Варна тече в момента.Репортер на

...
Снимка ПетелСкандална общинска сесия във Варна тече в момента.Репортер на
Коментари Харесай

Скандална сесия на Общинския съвет във Варна за 118 общински имота. Предлагат на занижени цени. Забраниха достъпа на журналистите.

Снимка " Петел "

Скандална общинска сесия във Варна тече сега.

Репортер на " Петел " не бе позволен вътре, както и жители с претекст - " ковид ".

От Демократична България разпространиха позиция:

Уважаеми варненци,

Председателят на Общински съвет –Варна привиква сесия „ пет минути “ преди да закрият съвета заради липса на активност.

Според закона, общински съвет, който не работи три месеца, се разпуска и се организират избори за нов.

А Общински съвет -Варна, като се изключи че не откри за нужно да събере съветниците за сесия, не откри за нужно и да допусне жителите до комисиите си.

Варненци са лишени от опцията даприсъстват на общински комисии и сесии. Организира се присъствена сесия за ОС-Варна, само че не се позволяват жители за повторно.

На постоянна сесия, когато ръководещите позволиха да се пълнят игрища, жителите на Варна нямат достъпдо Оценка за съвместимост да задават въпроси и осъществят надзор, а ръководещите се пишат задемократични.

Докато всяка вечер под прозорците на властта се организират митинги, на които жителите желаят оставка, Оценка за съвместимост -Варна като за последно серазпорежда с общинска благосъстоятелност и се крие зад ковид. 

Нима  гражданитеса  опасност за управляващитеи  подкрепящотомнозинство?!

След три месечна заспалост ръководещите във Варна оферират 118!!! решения за предписание и ликвидация на общинска благосъстоятелност!

Скандалното, е че се оферират за продажба терени на занижени в пъти цени, от които варненци ще изгубят милиони левове. 

Във  време  на  рецесия,  когато  никой  не  продава поради  ниските  цени, ръководещите във Варна се развихриха  „ да вършат дарове “. 

Само със няколко решения те желаят да продадат имоти на които да се построят нови над 30 000 м2апартаменти в „ Младост “!? 

И то когато всички варненци недоволстват от презастрояването в града. Не инцидентно кметът не извършва закона и  изрично отхвърля да направи доклад за реализацията на Общ устройствен план /Общ организационен план/ на града.

Това по никакъв начин не е инцидентно.

Вместо Община-Варна да изиска смяна на застроителния режим на нейните терени, заради презастрояването,  ръководещите бързат да продават /подаряват/  общински терени.

Уважаеми варненски общински съветници,

Призоваваме Ви да  деянията оптималната отговорност за положението на Варна.

Не подкрепяйте скандалните оферти за  продажба на десетки декари общинска земя на занижени цени, за безплатно отдаване на 50 дка. общинска земя в „ Галата “, за продължаващо пилеене на милиони от парите на варненци на най-скъпия бул. в Европа /бул. “Левски “/, за разпродажба на комерсиално сдружение за което варненци заплатиха 43 милиона!

Ние знаем, че провокациите към общинските съветници от ръководещата коалиция  ГЕРБ,  Българска социалистическа партия,  Вътрешна македонска революционна организация,  Съюз на демократичните сили,  Движение за права и свободи,  ВОЛЯ,  Български земеделски народен съюз....  са  съществени.  Неслучайно  в последната  точка  на  сесията  е  предвидена  и  награда  за  послушните  А  точно, включване в  бордовете на общинските сдружения на добра заплата.

Интересите на Варна са над няколко хиляди  лв. заплата от общинските сдружения!Ние знаем, че ръководещите няма да се вслушат в нашия апел, тъй като всичко към този момент са    „ Разпределили “. 

Длъжни  сме,  като  представители  на  будните  и  честни                                                варненци,да  уведомим  гражданите  и  да  се  надяваме  на  тяхната  подкрепа  и неотстъпчивост.

Тези  безобразия  трябва  да  бъдат  спрени  в  интерес  на  Варна  и варненци !

Пир по време на чума!

Ето и позицията на групата общински съветници от Българска социалистическа партия

Общинските съветници от Българска социалистическа партия: Общинската администрация се влачи след настоящите събития на града  В плануваното съвещание на Общинския съвет – Варна за 13-14.07.2020г съветниците от Българска социалистическа партия поставят няколко спомагателни съществени въпроси към към този момент коментираните поради получаваната от жителите на
Варна най-много от медиите информация:

Покрай казуса с тръбопровода във Варненското езеро се осветли още един: в закритото преди  10 години подводно хранилище „ Налбанка “ се съхраняват няколко милиона куб.метра земни маси, издълбани /драгирани/ от дъното на езерото, с неуточнен химически състав и възможност за наличие на останки от тежки метали.

Дъното на езерото е подложено трайно в годините на силно химическо влияние, за което не се организира първокласен мониторинг. А там е замърсяването, трупано през годините, липсва химически разбор от сондирането на другите неорганични и
органични замърсители. 

Опитът от развалената канализационна тръба демонстрира, че община Варна няма подготвеност да реагира навреме при произшествия от сходен жанр на нейна територия. Т.е. ние сме в непосредствена опасност от следващата еко-бомба.

Община Варна и у правляващото болшинство демонстрират устойчива наклонност за безочливо разпореждане с общинската благосъстоятелност. Считаме, че собствеността е благосъстоянието на общината и тя трябва доста деликатно и с грижата на положителния собственик да я ръководи и да управлява всички дейности, свързани с нея, а не да се освобождава против еднократни, бързо усвояващи се суми.
Погледнато в дълготраен проект след изчерпването на общинската благосъстоятелност общината ще разчита единствено на данъчни и неданъчни доходи, които никога не могат да направят нужния за общината бюджет за покриване на всички действия, като най-бързо ще се отрази това в болезнената за всички ни обществена сфера.
Въпреки, че отпаднаха част от препоръчаните 121 плана за решения в точката „ Собственост и стопанство “ преимуществено в дневния ред са точки за одобрение на разпоредителни покупко-продажби с парцели.
Затова на идната сесия на Съвета позицията на Българска социалистическа партия ще е запазването на общинската благосъстоятелност – няма по какъв начин да подкрепим възмездни, още по-малко безплатни покупко-продажби с нея.

„ Ние, общинските съветници от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, от началото на мандата на Общинския съвет сме се отстоявали като същинска и градивна съпротива и пазиме ползите на жителите на община
Варна и по този начин ще е и отсега нататък “ – споделиха те.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР