снимка: ПетелОсвобождаване от такса тротоарно право и удължаване на срока

...
снимка: ПетелОсвобождаване от такса тротоарно право и удължаване на срока
Коментари Харесай

Освобождават заведенията във Варна от плащане на тротоарно право от април до края на юни

снимка: " Петел "

Освобождаване от такса тротоарно право и удължение на периода за подаване на декларация за установяване на такса за битови боклуци. Тези ограничения в поддръжка на бизнеса, препоръчани от ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов, бяха утвърдени на днешното съвещание на комисията по финанси и бюджет към локалния парламент. Това оповестиха от пресслужбата на съвета.

Съветниците дадоха единодушието си от април до 30 юни 2021 година притежателите на заведения за хранене и заведения за хранене да бъдат освободени напълно от заплащане на такса тротоарно право. Това е поредна мярка в поддръжка на бизнеса, който до момента в който беше затворен, не плащаше дължимата такса на общината.

На днешното съвещание бе решено също да се даде опция на компаниите и предприятията, които в период до 30 ноември 2020 година не са подали заявления-декларация за установяване на такса за битови боклуци съгласно количеството, да го създадат до края на юни тази година.

Членовете на комисията утвърдиха също отпущането на целева дотация на Регионалния исторически музей за покриване на остарели данъчни отговорности. Средствата са в размер на към 370 000 лева, само че точната сума ще бъде конкретизирана до идната сесия на Общинския съвет, на която ще бъде взето окончателното решение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР