снимка ПетелЕдна година и 6 месеца лишаване от свобода“ при

...
снимка ПетелЕдна година и 6 месеца лишаване от свобода“ при
Коментари Харесай

Братовчеди отиват в затвора за грабеж на мобилен толефон и портфейл във Варна

снимка " Петел "

Една година и 6 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен период режим са присъдите на 28-годишния Зоран А. и на 27-годишния Милан А. Пред Окръжен съд-Варна те се признаха за отговорни в осъществяването на обир посредством приложимост на мощ при изискванията на рисков рецидив. Двамата са братовчеди и са осъждани, оповестиха от пресслужбата на съда.

Грабежът бе осъществен на 17 август 2020 година в кв. Вл. Варненчик. Зоран А. и Милан А. посредством приложимост на мощ съумели да лишават от 16 годишно момче мобилен телефон, портфейл и сумата от 20 лева - всичко на стойност 199,50 лв..

За закононарушението в Наказателен кодекс е плануваното наказване „ отнемане от независимост " от 5 до 15 години, като същото е тежко по смисъла на закона.

От справката за съдимост на двамата е видно, че закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив. 28-годишният Зоран е направил закононарушението в изпитателния 5- годишния период от условното му предварително освобождение по предходно наказание от Окръжен съд - Варна, влезнало в законна мощ на 06.07.2016 година Спрямо 27-годишния Милан А. също не е изминал 5-годишната отминалост от изтърпяването на кумулативно наказване наложено от Районния съд в Бургас, изтърпяно на 29.11.2016г.

За осъществения обир през предходната година двамата сключили  съглашение с прокуратурата, което беше импортирано за утвърждение в съда.

След като го прегледа, Варненският областен съд реши, че препоръчаното наказване от 7 месеца затвор, което всеки от тях приема да търпи, не е заслужено. Съдът се възползва от правото си да предлага промени и изиска завишаване на наказването до най-малко 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим. Страните одобриха смяната, след което Зоран А. и Милан А. подписаха съглашението.   Варненският областен съд реши, че в този си тип, същото не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено.

Двамата следва да платят и направените по делото разходи в размер на 2875,21 лв. в интерес на Държавата по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. Постановеният правосъден акт е финален и има последствия на влезнала в действие присъда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР