Снимка ПетелЕдин от скандалните ни политици взе отношение по темата

...
Снимка ПетелЕдин от скандалните ни политици взе отношение по темата
Коментари Харесай

Дончева: Дърводелските действия в политиката не водят до позитивен ефект

Снимка " Петел "

Един от скандалните ни политици взе отношение по тематиката на деня - оферти нов кабинет на България от водача на " ИТН ".  " Какви хрумвания има някой за кабинет, дали е реалистично с 25% от Народното събрание да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция, дали това някъде е признато, това го оставям встрани. Но това е авансово блокирано. В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо, че Слави е афиширал нещо, то е отвън подтекста на парламентарната процедура. "

Така Татяна Дончева от " Изправи се! Мутри вън! " цветисто разяснява оферти от Слави Трифонов кабинет преди да са излезли последните резултати от парламентарния избор.

Пред БНР тя добави, че хората ще имат опция да " поровят ", с цел да видят кои са препоръчаните министри и да си създадат съответните заключения. Слави Трифонов не е съветвал нито министрите, нито целите пред държавното управление с ИМВ.

" Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, с цел да ги питат дали ще се включат в държавното управление. Това ми се видя доста екзотично. Дори не знаем дали този кабинет е на този, който го показа, или е друго ", уточни Дончева.

На въпрос дали е имало разговор с останалите партии на митинга по време на предизборната акция Дончева изясни: " Ако става дума да си контактуваме, ние си контактувахме ".

" Парламентът ще излъчи работещо държавно управление. Въпросът е във формулата и в политическата умелост. Дърводелските дейности в политиката нормално не водят до никакъв положителен резултат. Въпрос на техника, на нюх, само че грубите дейности и налагането на диктат и дърводелстването в политиката до нищо не водят ", бе безапелационен някогашният зам.-председател на 45-ото Народно заседание.

Татяна Дончева добави, че има единствено едно безпокойство:

" Имам единствено едно безпокойство - да не ме накарат да поддържам кабинет от несъстоятелни хора, които с изключение на нелепости, не могат да вършат друго, които нямат подготовка и подготовка. И да ме карат да ги поддържам, тъй като хората могат да си помислят нещо неприятно за мен ".

И добави, че поддръжка за хора, които не стават за тази работа (да управляват), няма да даде. В проектокабинета на Трифонов Дончева разкрила " една зам.-министърка на Емил Караиванов от държавното управление на ГЕРБ, открих съветничка в президентството, открих човек на СИК от варненската листа. Огромната част изобщо не ги знаем кои са ". 

Според Дончева не е належащо да се бърза със съставянето на кабинет, в противен случай. Трябва да има задоволително време да се направи държавно управление с парламентарна поддръжка, " тъй като, когато се хвърля нещо на масата с 25% поддръжка, то е авансово блокирано ". Предложението на Слави Трифонов е отвън подтекста на парламентарната процедура, а по какъв начин най-после ще се сглобява държавно управление и от кого е също въпрос на техника, уточни тя, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР