снимка ПетелДепозитите в банковата система ще продължат да се увеличават,

...
снимка ПетелДепозитите в банковата система ще продължат да се увеличават,
Коментари Харесай

Търговските банки: Депозитите ще се увеличават, кредитната активност ще се забави

снимка " Петел "

Депозитите в банковата система ще продължат да се усилват, до момента в който кредитната интензивност ще се забави, предвиждат в тримесечния си бюлетин от Асоциацията на комерсиалните банки. Тази наклонност е в резултат на забавената икономическа интензивност поради рецесията от Covid-19, съобщи БНР.

Средните лихвени проценти по новодоговорените заеми и срочни депозити задържат достигнатите ниски стойности, регистрират в бюлетина си за положението на стопанската система и банковата система през второто тримесечие на годината от Асоциацията на комерсиалните банки. Заради рецесията с ковид депозитите в системата ще продължат да нарастват. 

В същото време кредитната интензивност се забавя. 

От асоциацията регистрират, приходите им от лихви от заеми понижават, до момента в който разноските им за лихви по депозити – се усилват. Приходите на банките от такси и комисионни също понижават по отношение на първото тримесечие и по отношение на предходната година. Нетният приход от такси и комисионни образува 23% от общия действен чист приход при 32% приблизително за Европа.  

Банките у нас вършат повече хранителни запаси по отношение на огромна част от тези в други страни. Общата финансова адекватност и базовият личен капитал са доста над изискуемите регулаторни нива и над междинната цената на тези индикатори в Европейския съюз.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР