Снимка: Петел, архивЗа валежи в цяла Източна България през цялата

...
Снимка: Петел, архивЗа валежи в цяла Източна България през цялата
Коментари Харесай

Валежи в цяла Източна България през цялата нощ

Снимка: " Петел ", списък

За превалявания в цяла Източна България през цялата нощ предизвестяват синоптиците. В необятни граници са оптималните температури през днешния ден - от 23° в Северна България, където поривите напразно надвишиха 100 км/ч, до 33 градуса в югозападните региони. Измерените досега превалявания са до 13 литра на кв.м.

Ще вали и през нощта, към този момент основно в източната половина от страната, в това число и по Черноморието. Ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще нахлува по-хладен въздух и оптималните температури на следващия ден ще бъдат значително по-ниски, спрямо през днешния ден и още веднъж в необятни граници - от към 16° в североизточните региони от страната до 26° в крайните югозападни.

Облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево време и единствено на обособени места едва ще превали. Вятърът ще отслабва и ще бъде до сдържан.

На морския бряг сутринта ще е облачно и на обособени места към момента ще превалява. По-късно облачността ще намалее. Максималните температури ще са от 16° до 20°.

Ще духа сдържан северозападен вятър, който денем ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще се задържи прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Облачността ще е променлива.

Слаби превалявания ще има единствено на обособени места. Максимални температури в курортите от 9° на Алеко до 18° в Банско.

Чувствително захлаждане се чака освен у нас, само че и на всички места на Балканите. Облачността ще бъде променлива, а превалявания ще има основно в Гърция и Черна Гора.

Ще вали и на доста места в Европейска Русия, Беларус и Украйна, както и на Скандинавския полуостров, а в източната половина от континента температурите ще останат по-ниски от нормалните за сезона. Под въздействието на просторен антициклон в страните от Централна и Западна Европа ще доминира слънчево време.

У нас в околните дни понижението на температурите ще продължи и в сряда и четвъртък минималните ще са сред 5° и 10°. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, тук-там с валежи, като по най-високите върхове на Рила и Пирин се чака и сняг. През втората половина от седмицата ще доминира слънчево време, а температурите още веднъж ще се покачват.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР