Снимка: Петел, архивЗа валежи в цяла Източна България през цялата

Снимка: Петел, архивЗа валежи в цяла Източна България през цялата ...

Валежи в цяла Източна България през цялата нощСнимка: "Петел", архив

За валежи в цяла Източна България през цялата нощ предупреждават синоптиците. В широки граници са максималните температури днес - от 23° в Северна България, където поривите на вятъра надхвърлиха 100 км/ч, до 33 градуса в югозападните райони. Измерените до момента валежи са до 13 литра на кв.м.

Ще вали и през нощта, вече главно в източната половина от страната, включително и по Черноморието. Ще продължи да духа умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури утре ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с днес и отново в широки граници - от около 16° в североизточните райони от страната до 26° в крайните югозападни.

Облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево време и само на отделни места слабо ще превали. Вятърът ще отслабва и ще бъде до умерен.

На морския бряг сутринта ще е облачно и на отделни места все още ще превалява. По-късно облачността ще намалее. Максималните температури ще са от 16° до 20°.

Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще се задържи ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива.

Слаби валежи ще има само на отделни места. Максимални температури в курортите от 9° на Алеко до 18° в Банско.

Чувствително захлаждане се очаква не само у нас, но и навсякъде на Балканите. Облачността ще бъде променлива, а валежи ще има главно в Гърция и Черна Гора.

Ще вали и на много места в Европейска Русия, Беларус и Украйна, както и на Скандинавския полуостров, а в източната половина от континента температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона. Под влиянието на обширен антициклон в страните от Централна и Западна Европа ще преобладава слънчево време.

У нас в близките дни понижението на температурите ще продължи и в сряда и четвъртък минималните ще са между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на места с превалявания, като по най-високите върхове на Рила и Пирин се очаква и сняг. През втората половина от седмицата ще преобладава слънчево време, а температурите отново ще се повишават.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg