Снимка: Петел, архивВ края на седмицата се очаква застудяване и

...
Снимка: Петел, архивВ края на седмицата се очаква застудяване и
Коментари Харесай

Застудяване и валежи ни очакват в края на тази седмица

Снимка: Петел, списък

В края на седмицата се чака захлаждане и превалявания, а през идната ще има и сняг. Преди това обаче температурите в по-голямата част от страната ще се задържат все по този начин извънредно високи за края на февруари, оповестява Българска национална телевизия.

За следващ ден стойности сред 15 и 20 градуса в доста региони през днешния ден, типични за месец май. По-ниски, даже от планинските региони, останаха още веднъж температурите в Североизточта България, както и в регионите с трайни мъгли.

След краткотрайно усъвършенстване на видимостта, след среднощ още веднъж на доста места в низините, котловините и към водните басейни, изключително по поречието на Дунав, още веднъж ще се образуват мъгли. Минималните температури на следващия ден ще бъдат от минус 2° до 4°,

оптималните - сред 14° и 17°, в Източна България, в това число и на морския бряг - от 11 до 13. През деня в по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, със слаб североизточен вятър.

Слънчево време ще доминира и в планините, само че ще бъде прохладно с сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен североизточен вятър.

Максималните температури и на следващия ден ще са по-високи от типичните - 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини отвън обработените ски писти в курортите остава огромна.

Валежи от дъжд ще има и на следващия ден на Британските острови. Ще вали и във Франция, и в Португалия. Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще се задържи времето в останалата част от Западна, както и в Централна Европа, а също по този начин и на Балканите.

Причината, мощен транспорт на по-топъл въздух африка, с който се придвижват и прахови частици, които към този момент доближиха южните елементи на Европа, в това число и у нас. Преносът у нас се чака да продължи до събота,когато се чака смяна в ситуацията.

В събота ще доминира слънчево време, само че в края на деня от североизток ще стартира да прониква по-студен въздух, облачността ще се усили и в неделя ще бъде по-често облачно, а температурите значително ще се намалят. Ще има и валежи, към момента от дъжд, само че в понеделник се чака и сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР